Termene depăşeşte pragul de 1 milion de euro venituri 

J.P.
Companii / 13 ianuarie

Termene depăşeşte pragul de 1 milion de euro venituri 

Termene.ro, platforma care oferă informaţii actualizate în timp real despre firmele din România, a depăşit în 2020 pragul de 1 milion de euro în vânzări, iar pentru 2021 estimează o creştere accelerată în contextul lansării unor proiecte noi care au ca fundament instrumente de Inteligenţă Artificială (AI), conform unui comunicat trimis redacţiei.
 

Termene.ro a înregistrat o creştere de 43% raportată la anul 2019 şi a depăşit astfel pragul de 1 milion de euro, iar estimările pentru 2021 sunt de 1,5 milioane de euro venituri pentru produsele şi serviciile actuale, în contextul în care echipa executivă pregăteşte în prezent o serie de proiecte noi care urmează să fie lansate în perioada următoare.  

Adrian Dragomir, co-fondator al Termene.ro: "Suntem o companie de servicii de tip SaaS, un milion de euro este un prag către maturizare şi consolidare. Principalele priorităţi ale strategiei de business pentru Termene.ro în 2021 sunt dezvoltarea de servicii noi şi segmentarea companiei pe divizii de business. Afacerile predictibile şi scalabile sunt cele care vor face diferenţa în 2021, anul în care lansăm mai multe proiecte care au ca fundament instrumente de AI şi integrarea mai multor furnizori de servicii."

Antreprenorii şi managerii din România au devenit tot mai preocupaţi de capacitatea de plată şi riscul de insolvenţă pentru toţi clienţii şi furnizorii actuali, dar şi pentru cei pe care îi prospectează. Numărul verificărilor în rândul firmelor din România aproape că s-a triplat în contextul pandemiei. Astfel, de la o medie lunară de 45.000 de verificări în luna februarie 2020, numărul a ajuns la 130.000 de verificări în decembrie 2020, potrivit datelor din platforma Termene.ro. Trendul a fost ascendent începând cu luna martie 2020, ritm care se va menţine în 2021 în condiţiile în care creşte riscul de insolvenţă al firmelor, arată sursa citată.

De asemenea, utilizarea instrumentelor de Inteligenţă Artificială (AI) a contribuit la creşterea cifrei de afaceri Termene.ro în 2020. "AI are nevoie de date pentru a putea detecta obiceiuri şi să ajute a în procesul de luare a deciziilor. Noi am folosit AI împreună cu bazele noastre de date pentru a analiza combinat datele financiare ale clienţilor business pentru a înţelege mai bine cine sunt, ce servicii folosesc şi cum putem identifica firmele din piaţă care nu ne sunt clienţi, dar ar avea nevoie de serviciile noastre", spune Adrian Dragomir. 

Astfel, potrivit Termene.ro, tehnologia AI este importantă pentru dezvoltarea businessurilor din România, multinaţionale şi firme antreprenoriale, în primul rând datorită avantajului competitiv obţinut prin utilizarea tehnologiei. Acest avantaj rezultă din trei mari categorii unde poate fi folosit AI: automatizarea proceselor de business, analiza şi interpretarea datelor şi comunicarea cu clienţii şi angajaţii. Potrivit Termene.ro, contabilitatea, marketingul online, medicina, asigurările şi serviciile financiare sunt domeniile care au cel mai mare potenţial de adopţie a tehnologiei AI în anul 2021.  

Prin intermediul Termene.ro, utilizatorii au acces instantaneu la informaţii brute sau rapoarte avansate despre datele financiare, fiscale şi juridice ale tuturor firmelor din România, din surse sigure şi actualizate în timp real. 
 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

27 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0189
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5279
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5210
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.4625

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
conferintemedicale.ro
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro