Termene.ro estimează o cifră de afaceri de 1,8 milioane de euro în 2022

S.B.
Companii / 16 februarie 2022

Termene.ro estimează o cifră de afaceri de 1,8 milioane de euro în 2022

Termene.ro estimează o creştere a cifrei de afaceri de 50% în anul 2022 până la nivelul de 1,8 milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei, remis astăzi redacţiei.

Compania şi-a atins deja obiectivele de business şi a ajuns în 2021 la venituri şi încasări de 1,2 milioane de euro, în creştere cu 50% faţă de anul 2020. Principalii factori care au contribuit la creşterea veniturilor în 2021 sunt retenţia clienţilor, un indicator important pentru orice afacere antreprenorială predictibilă, recrutarea unui director de vânzări la nivel naţional şi scalarea echipelor de vânzări. Numărul de clienţi ai companiei Termene.ro a crescut cu 50% în ultimul an şi a ajuns la 3000 de firme. Top 5 produse şi module utilizate de clienţii Termene.ro sunt Verificări firme, Monitorizări firme, API (extragere de informaţii din baze de date), RedBill (recuperarea datoriilor de la debitori) şi Analize şi studii de piaţă.

"Ne propunem să ne menţinem ritmul de creştere a cifrei de afaceri şi în 2022, tendinţă susţinută de atragerea noilor clienţi. Investiţiile în tehnologie, optimismul firmelor şi revenirea post-pandemică din primăvară- aşteptată de mediul de business- ne determină să rămânem optimişti cu privire la evoluţia din 2022, an în care managerii şi antreprenorii au nevoie de afaceri predictibile", a declarat Adrian Dragomir, Business Inno-vation Consultant şi fondator Termene.ro.

Termene.ro va continua în 2022 investiţiile în Machine Learning şi NLP (programare neuro-lingvistică). Încă de la începutul proiectului de cercetare pentru dezvoltarea platformei TERMENE_AI_360, datorită rezultatelor promiţătoare, compania a investit un buget suplimentar de 500.000 de euro. Astfel, investiţiile totale în tehnologii noi şi inovaţii au depăşit 5 milioane de euro până în prezent.

Concret, prin dezvoltarea platformei TERMENE_AI_360 pentru Data Science (ştiinţa datelor), Termene.ro aduce îmbunătăţiri în sectorul de analiză a datelor. Datele colectate şi stocate de aceste tehnologii vor creşte predictibilitatea în activitatea companiilor. Aici intervine ştiinţa datelor. Inteligenţa artificială şi tehnologiile de tip Machine Learning sunt folosite în procesul de analiză a partenerilor la stabilirea riscului de creditare. Rezultatul scontat este creşterea competitivităţii acestui sector-cheie de furnizare de informaţii despre companii şi de management de risc comercial pentru societate.

Termene.ro utilizează ca materie primă datele şi extrage informaţii suplimentare din acestea, informaţii care nu există în colecţia de date primare. De multe ori, datele brute pe care le furnizează sursele oficiale nu sunt utile cuiva care nu are experienţă de lucru cu astfel de informaţii. Ca să facem o paralelă, este ca într-o rafinărie: ai la dispoziţie petrolul brut, dar nu-l poţi pune în rezervorul de la maşină. Datele despre companii sunt echivalentul petrolului. Prin intermediul Machine Learning, Termene rafinează aceste date şi generează produse finite, echivalentul benzinei, care pot fi ulterior utilizate uşor de către abonaţi. Spre exemplu, unul dintre aceste produse finite este modulul de predicţie a insolvenţei companiilor sau riscul de intrare în insolvenţă în următorii doi ani.

Astfel, companiile şi instituţiile financiare vor face evaluări de risc cu ajutorul algoritmilor de Machine Learning, algoritmi care vor învăţa în mod continuu (în funcţie de datele primite). Spre comparaţie, astăzi se foloseşte un instrument din 1968, Scorul Altman Z, care este rezultatul unui test de rezistenţă a creditului, care măsoară probabilitatea falimentului unei companii. Scorul Altman Z se bazează pe cinci indicatori financiari: profitabilitatea, pârghia, lichiditatea, solvabilitatea şi activitatea pentru a prezice dacă o companie are o probabilitate mare de a deveni insolvabilă.

"Impactul investiţiilor noastre în tehnologie va fi semnificativ pentru mediul de business românesc întrucât noul proiect va ajuta companiile să-şi filtreze colaboratorii mai rapid, îndeosebi atunci când se finanţează prin credit comercial şi finanţare bancară. De asemenea, vor fi efecte pozitive pentru economie întrucât va scădea valoarea totală a creanţelor din economie. Concret, nu vom mai avea atât de multe facturi neîncasate de firme", spune antreprenorul Adrian Dragomir.

Potrivit Termene.ro, managerii şi antreprenorii din România îşi doresc să facă afaceri într-un mod predictibil: 42% dintre companii îşi doresc în principal să evite colaborarea cu firme-fantomă, firme-paravan sau companii care au conexiuni de afaceri dubioase. Alţi 31% dintre utilizatori pun pe primul loc scăderea riscului de neplată al clienţilor prin acordarea de limite de credit mai apropiate de capacitatea lor de plată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro