Revista BURSA Construcţiilor

TERMOCENTRALA MINTIA:Nemulţumiri în ceea ce priveşte drepturile acordate la disponibilizare

G.B
Miscellanea / 17 mai

Nemulţumiri în ceea ce priveşte drepturile acordate la disponibilizare

Aproximativ 50 de salariaţi ai termocentralei Mintia s-au strâns, în aceată dimineaţa, în clădirea administrativă pentru a-şi arăta nemulţumirea că angajaţii care au o vechime mai mică de trei ani în cadrul unităţii nu vor beneficia de venituri de completare în cazul în care vor fi concediaţi colectiv, potrivit Agerpres.

Conform Sindicatului "Solidaritatea" Hunedoara de la termocentrala Mintia, aceşti energeticieni au apreciat că sunt "discriminaţi" în ceea ce priveşte drepturile acordate la disponibilizare, comparativ cu colegii lor care au o vechime în centrală mai mare de 36 de luni.

"O altă formă de discriminare o reprezintă diferenţierea între energeticieni şi mineri cu privire la durata perioadei de acordare a venitului de completare", susţin sindicaliştii, în contextul în care angajaţii din termocentrală vor primi acest ajutor pentru o perioadă de doi ani, iar cei din minerit pentru o perioadă de patru ani.

Sindicaliştii au solicitat administraţiei Complexului Energetic Hunedoara (CEH) o renegociere a Contractului Colectiv de Muncă la acest capitol, urmând ca problema să fie discutată cu sindicatul reprezentativ pe unitate.

În cadrul termocentralei Mintia lucrează 70 de angajaţi cu o vechime în unitate mai mică de 36 de luni, susţine sindicatul.

Peste 500 de angajaţi, dintre cei aproximativ 700 ai termocentralei Mintia, au depus cereri pentru a fi incluşi pe listele de disponibilizări de la CEH. Alţi 887 de salariaţi din sectorul de minerit al Văii Jiului au luat o decizie similară în ceea ce priveşte viitorul lor în cadrul societăţii, conform datelor centralizate de administraţie la sfârşitul săptămânii trecute.

Conducerea CEH a decis să prelungească până pe 21 mai termenul până la care pot fi depuse cereri de către cei care doresc să fie disponibilizaţi din cadrul societăţii, după ce, iniţial, acesta fusese anunţat pentru 13 mai.

Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara (CEH) care doresc să plece din cadrul companiei prin procedura de disponibilizare colectivă ar putea beneficia de o compensaţie în bani în valoare de aproximativ 10.000 de euro, echivalent în lei, impozitată cu 10%, potrivit propunerilor formulate de conducerea societăţii şi Sindicatul "Muntele", reprezentativ la nivelul companiei.

Totodată, angajaţii din minerit vor primi venituri de completare timp de patru ani, iar cei din sectorul energetic vor beneficia de aceste sume pentru o perioadă de doi ani.

Administratorul special al CEH a arătat că disponibilizările de personal vor face obiectul unei Ordonanţe de Urgenţă ce va fi discutată într-o şedinţă de Guvern.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro