Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Tesla investeşte aproape patru miliarde în viitoarea uzină din Berlin

L.I.
Companii /

Tesla investeşte aproape patru miliarde în viitoarea uzină din Berlin

Tesla, producătorul american de automobile electrice, intenţioneză să investească pâna la patru miliarde de euro în prima sa uzină din Europa, situată în apropiere de Berlin, conform Agerpres.

Lucrările de construcţia la viitoarea uzină ar urma să înceapă în primul trimestru din 2020, însă până atunci Tesla trebuie să depună actele necesare pentru obţinerea autorizaţiilor.

Potrivit unor surse din interiorul guvernului landului Brandenburg, Tesla intenţionează să planteze un număr triplu de arbori faţă de cei care urmează să fie doborâţi pe terenul unde urmează să fie construită uzina.

Potrivit cotidianului "Bild am Sonntag", Tesla ar urma să beneficieze de subvenţii europene în valoare de aproximativ 300 milioane de euro, dacă Bruxelles-ul îşi va da acordul pentru aceste subvenţii.

Uzina din Germania ar urma să angajeze opt mii de persoane, iar operaţiunile vor fi demarate spre finalul anului 2021. În prima fază la această uzină vor fi produse bateriile pentru vehiculele sale electrice, dar şi SUV-ul Model Y.

Prima "Gigafactory" a fost construită de Tesla în deşertul din statul american Nevada. Apoi, în mai puţin de şase luni, a fost construită o altă fabrică în China, la Shanghai. Compania dispune de o fabrică de asamblare în Olanda unde sunt produse maşinile Model S şi X.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie