Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Tesla va vinde acţiuni în valoare de până la 5 miliarde de dolari, pe fondul creşterii incredibile a preţului acestora

A.B
Companii /

Tesla va vinde acţiuni în valoare de până la 5 miliarde de dolari, pe fondul creşterii incredibile a preţului acestora

Tesla va vinde acţiuni în valoare de până la 5 miliarde de dolari, "din când în când" şi "la preţurile pieţei", pe fondul creşterii incredibile a preţului acestora, a anunţat producătorul american de automobile electrice într-un document depus la Comisia pentru bursă şi valori mobiliare, transmite CNBC şi News.ro

Compania a anunţat că băncile vor vinde acţiunile pe baza instrucţiunilor Tesla.

"Intenţionăm să folosim câştigurile nete, dacă vor exista, pentru a ne consolida sau echilibra bilanţul, precum şi pentru cheltuieli generale", a arătat Tesla.

Acţiunile Tesla au scăzut marţi cu circa 4%, dar pe parcursul tranzacţiilor au recuperat o parte din pierdere. Declinul nu a afectat aprecierea rapidă a titlurilor Tesla înregistrată în acest n.

La închiderea de luni, preţul acţiunile Tesla era cu 500% mai ridicat comparativ cu nivelul de la începutul anului.

În ultimul an, acţiunile Tesla au urcat cu 1.004% comparativ cu creterea de 20% a indicelui S&P 500.

Avansul titlurilor Tesla s-a accelerat după anunţul companiei referitor la divizarea în proporţie de 5 la 1 a acestora, pe 11 august.

De atunci, acţiunile Tesla au urcat cu 81,3%, din care cu 12,6% luni, ziua când a intrat în viguare măsura. Creterea a avut loc chiar dacă divizarea acţiunilor este doar cosmetică, având în vedere că nu a fost determinată de modificări fundamentale ale afacerii.

Tesla are în prezent o capitalizare de piaţă de circa 464 de miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că noua ofertă de acţiuni reprezintă aproximativ 1% din valoarea companiei, potrivit datelor FactSet.

O parte din aprecierea acţiunilor Tesla este determinată de raportarea de către companie, pe 22 iulie, a unui profit trimestrial pentru a patra oară consecutiv, fapt care califică Tesla pentru includerea în indicele S&P 500. Tesla a raportat şi livrări de vehicule peste aşteptări în trimestrul al doilea.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. O crestere a "valorii " actiunilor de 10 ori intr-un an nu se justifica rational decat in cazul unei mari descoperiri stiintifice cu certe perspective de aplicatii practice imediate .Altfel , e imbecilitate .

    1. Piata e complet decorelata de economia reala. Nu ar trebui sa fie ( pentru ca economia reala este , totusi, un fundamental al pietei, celalalt fiind volumul de tranzactionare ), dar care nu mai sunt fundamentale in conditii de manipualre a pietei.Deci nu e imbecilitate ci doar manipulare.

      Piata e complet decorelata de economia reala. Nu ar trebui sa fie ( pentru ca economia reala este , totusi, un fundamental al pietei, celalalt fiind volumul de tranzactionare ), dar care nu mai sunt fundamentale in conditii de manipualre a pietei.Deci nu e imbecilitate ci doar manipulare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

19 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5464
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3917
Gram de aur (XAU)Gram de aur254.7806

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
ROMANIAN ENERGY DAY 2020
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie