Tesseract Architecture îşi deschide birourile pentru public la Noaptea Studiourilor de Arhitectură, în cadrul RDW

R.S.
Companii / 28 mai

Arh. Raluca Şoaita, fondator TESSERACT ARCHITECTURE

Arh. Raluca Şoaita, fondator TESSERACT ARCHITECTURE

Tesseract Architecture îşi deschide, anul acesta, biroul pentru colegii arhitecţi, prieteni, pasionaţi de arhitectură şi publicul larg, în cadrul Nopţii Studiourilor de Arhitectură, un eveniment Romanian Design Week, ce are loc joi, pe 30 mai, începând cu ora 18.00, conform unui comunicat transmis redacţiei.

În cadrul evenimentului, denumit Tesseract unlocks the the [un]seen, pasionaţii de arhitectură vor avea ocazia să cunoască echipa de arhitecţi a TESSERACT, dar şi să vizioneze expoziţii ale proiectelor semnate TESSERACT, interacţiuni VR (realitate virtuală), expoziţii pop-up care ilustrează pasiunile arhitecţilor din echipa TESSERACT, dar şi o instalaţie de artă creată de artistul Sebastian Moldovan, potrivit comunicatului.

Proiectele TESSERACT aduc o perspectivă unică asupra disciplinei arhitecturale, prin prisma specificităţii domeniului şi a provocărilor - dar şi oportunităţilor - pe care le prezintă.

În ceea ce priveşte seria de lucrări create de artistul Sebastian Moldovan pentru TESSERACT, acesta revizitează un motiv din desenele lui mai vechi: case suspendate şi turnuri de refugiu. De data aceasta însă, foloseşte inteligenţa artificială ca instrument - nu doar pentru a genera imagini, ci şi pentru a se detaşa, într-o oarecare măsură, de experienţa personală de la care a pornit totul.

"Partea (ne)văzută a unui proiect de arhitectură medicală nu presupune doar un traseu exact şi normat, ci mai degrabă o suită interdisciplinară de arhitecţi, antropologi, artişti, psihologi, cadre medicale ş.a., care nu se implică în proiect doar cu elementele de natură tehnică, ci şi cu sufletul lor. Noi, la TESSERACT, credem în legătura strânsă dintre artă şi arhitectură, dar mai ales dintre arhitectura emoţionalului şi cea medicală - aşa că dorim să expunem cu această ocazie nota umană care ne ghidează proiectele. Vă aşteptăm cu drag la Noaptea Studiourilor de Arhitectură din cadrul RDW pentru a descoperi partea [ne]văzută a proiectelor şi oamenii din spatele lor", spune Arh. Raluca Şoaita, fondatorul TESSERACT ARCHITECTURE, se menţionează în comunicat.

"Am început să desenez case suspendate şi turnuri de apărare sau pentru refugiu în 2010, după un şir de pierderi în familie, încercând să «îmblânzesc» sentimentul de vulnerabilitate, de absenţă şi de izolare, o izolare foarte specifică. Acestor case suspendate şi turnuri le-am exagerat sau deformat părţi componente ori funcţii şi le-am amestecat între ele. Acum, în lumina inteligenţei artificiale, am vrut să externalizez şi să abandonez o parte a procesului. Şi într-o anumită măsură, să mă eliberez. Deşi rezultă dintr-un şir lung de instrucţiuni pe care eu le-am formulat, imaginile sunt generate în afara gândirii mele. Prin urmare, mă surprind şi îmi oferă pentru prima dată perspectiva spectatorului şi, parţial, chiar detaşarea lui", explică artistul Sebastian Moldovan despre lucrarea pe care o va prezenta la biroul TESSERACT, în cadrul Nopţii Studiourilor de Arhitectură, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb