Thales lansează cardul bancar cu aplicaţie vocală

G.D.
Companii / 6 decembrie 2022

Thales lansează cardul bancar cu aplicaţie vocală

În prezent, majoritatea serviciilor bancare nu sunt adaptate pentru persoanele cu dizabilităţi. 90% dintre persoanele cu deficienţe de vedere s-au confruntat măcar o dată în viaţă cu o fraudă sau cu o eroare atunci când au plătit cumpărături sau servicii, conform unui comunicat remis redacţiei. Această statistică a determinat Thales să dezvolte o soluţie care să ofere încredere şi autonomie persoanelor cu deficienţe de vedere, în raport cu operaţiunile zilnice de plată. Această inovaţie unică, care verbalizează fiecare pas al unei tranzacţii, este acum certificată de Visa şi de Mastercard.

Potrivit sursei citate, la nivel global, există un angajament pentru promovarea diversităţii şi incluziunii, pentru a construi o lume mai bună pentru toţi. În colaborare cu partenerul său Handsome, Thales a decis să inoveze pentru a oferi soluţii incluzive în domeniul plăţilor. Pentru a beneficia de această soluţie unică, utilizatorii trebuie doar să instaleze o aplicaţie pe telefonul mobil, care este asociată în mod unic cu cardul lor. De fiecare dată când efectuează o plată, aplicaţia mobilă redă audio valoarea tranzacţiei înainte ca utilizatorul să o valideze cu ajutorul codului secret.

Cardul de plată cu aplicaţie vocală Thales funcţionează ca un dispozitiv conectat care înregistrează suma de la terminalul de plată şi o comunică aplicaţiei mobile prin Bluetooth. Utilizatorul poate apoi să audă informaţia prin difuzorul telefonului sau în căşti. Această soluţie unică urmează să fie adoptată în curând de mai multe bănci, care au fost convinse de potenţialul acestui card bancar.

"Multe probleme pot fi rezolvate prin inovare. De aceea, cu sprijinul Handsome şi bazându-ne pe expertiza Thales în dezvoltarea de soluţii de plată sigure şi convenabile, am decis să abordăm problemele cu care se confruntă persoanele nevăzătoare şi cu deficienţe de vedere. De atunci, soluţia s-a dovedit a fi utilă şi pentru alte dizabilităţi. Suntem încântaţi să vedem că inovaţiile noastre contribuie la crearea unor soluţii de plată mai sustenabile şi mai responsabile", a precizat Bertrand Knopf, vicepreşedinte Banking and Payment Services în cadrul Thales, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro