Tihanovskaia cere Occidentului să menţină presiunea asupra lui Lukaşenko

S.B.
Internaţional / 9 august

Tihanovskaia cere Occidentului să menţină presiunea asupra lui Lukaşenko

Şefa opoziţiei belaruse Svetlana Tihanovskaia pledează marţi ca Occientul să menţină presiunile asupra regimului lui Aleksandr Lukaşenko şi imploră ca Belarusul să nu fie totuşi pus pe acleaşi plan cu Rusia în Războiul din Ucraina, informează news.ro.

"Lukaşenko nu trebuie, în niciun caz, să fie legitimat pe scena internaţională", subliniază opozanta în cotidianul polonez Rzeczpospolita, la exact doi de la alegerile prezidenţiale în care revendică o victorie, care au lansat o perioadă de contestare reprimată dur.

La 9 august 2022, în Belarus sunt încarceraţi 1.261 de deţinuţi politici, potrivit Viesna, una dintre principalele organizaţii belaruse de apărarea drepturilor omului.

Svetlana Tihanovskaia consideră că sancţiunile impuse de către Occident regimului lui Aleksandr lukaşenko sunt imperfecte şi nu obligă puterea să elibereze deţinuţii politici.

"S-au impus sancţiuni, însă ele prezintă multe lacune şi posibilităţi de ocolire", îşi exprimă ea regretul.

"Ţările occidentale argumentează că nu vor să-i pedepsească pe muncitorii belaruşi prin sancţiuni, însă deţinuţii închişi după gratii oare nu suferă şi ei? (...) Occidentul trebuie să deschidă ochii", îndeamnă opozanta, al cărei soţ, un disident încarcerat din mai 2020, a fost condamnat la 18 ani de închisoare.

Svetlana Tihanovska - care trăieşte în exil în Lituania vecină - recunoaşte că Războiul rus din Ucraina a consolidat dependenţa Belarusului de Kremlin, căruia Lukaşenko îi pare mai credincios ca niciodată.

Belarusul este folosit, astfel, ca bază din spatele liniei frontului de către armata rusă.

"Occidentul nu trebuie să pună Balarusul în aceeaşi oală cu Rusia (...) şi trebuie să facă Kremlinul să înţeleagă că o anexare a Belarusului de către Rusia este de neconceput", îndeamnă ea.

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro