TIMP DE UN ANUBS îşi pierde licenţa pentru administrarea de IPO-uri în Hong Kong

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 martie 2019

UBS îşi pierde licenţa pentru administrarea de IPO-uri în Hong Kong

Banca elveţiană, amendată alături de Morgan Stanley, Merrill Lynch şi Standard Chartered

Autoritatea de reglementare a pieţei de capital din Hong Kong a interzis UBS AG să administreze oferte publice iniţiale (IPO-uri) în oraş timp de un an, amendând totodată grupul bancar elveţian şi rivalii acestuia, inclusiv Morgan Stanley, cu un total de 100,2 milioane de dolari pentru eşec în procesul de due diligence al listărilor.

UBS este prima bancă majoră cu activităţi în domenul listărilor care se confruntă cu astfel de sancţiuni în Hong Kong, potrivit Reuters. Totodată, amenda de peste 100 milioane de dolari este cea mai aspră sancţiune aplicată de autoritatea de reglementare ca parte a campaniei sale împotriva a ceea ce consideră că nu este o listare care să corespundă standardelor.

Comisia pentru Valori Mobilare din Hong Kong (SFC) a amendat gigantul elveţian UBS cu 375 milioane de dolari HK (48 milioane de dolari SUA). O sancţiune de 224 de milioane dolari HK a fost aplicată băncii americane Morgan Stanley, Merrill Lynch a primit o amendă de 128 milioane de dolari HK, iar Standard Chartered - de 59,7 milioane de dolari HK.

Anul trecut, IPO-urile care au avut loc pe piaţa din Hong Kong au însumat 36,3 miliarde de dolari SUA, potrivit datelor Refinitiv.

IPO-urile care au atras atenţia autorităţilor de reglemenetare din Hong Kong sunt ale China Forestry şi Tianhe Chemicals. IPO-ul China Forestry a atras 216 milioane de dolari SUA în 2009, iar la numai 14 luni de la lisatre, acţiunile companiei au fost suspendate, după ce auditorul companiei a descoperit nereguli. Ulterior, societatea a fost lichidată.

Tianhe s-a listat în 2014, dar la scurt timp a devenit ţinta unui short seller, care a pretins că societatea şi-a umflat profiturile. Compania a negat acuzaţia. Tranzacţiile cu acţiunile Tianhe sunt suspendate din 2015.

UBS a informat că a luat la cunoştinţă constatările SFC, iar Morgan Stanley şi Bank of America Merrill Lynch au refuzat să facă declaraţii.

Standard Chartered şi-a închis operaţiunile cu acţiuni în 2015.

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7043
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9892
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6863
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.5349

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro