Revista BURSA Construcţiilor

TMK - Artrom, tot mai aproape de a părăsi BVB

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

TMK Europe va lansa o ofertă de cumpărare pentru acţiunile companiei din Slatina  

Creştere de 11,11% pentru titlurile ART, la preţul de 4 lei/acţiune, astăzi, până la ora 12:00

TMK Europe GmbH, acţionarul majoritar al TMK - Artrom (TMK), intenţionează să lanseze o ofertă publică de cumpărare pentru acţiunile producătorului de ţevi din Slatina, se arată într-un raport remis ieri de emitent către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Grupul TMK, controlat de miliardarul rus Dmitry Pumpyansky, deţine în prezent 98,4718% din capitalul social al TMK-Artrom, peste pragul de 95% la care acţionarul majoritar poate să demareze procedura de delistare a acţiunilor ART de la BVB.

La finele lunii august, TMK Steel Holding, parte a Grupului TMK, a achiziţionat de la SIF Oltenia (SIF5) un pachet de 5,7436% din capitalul social al companiei din Slatina, printr--o tranzacţie derulată prin piaţa "deal" la preţul de 4 lei/unitate, cu 14,29% peste referinţa din piaţa "regular" din acel moment.

În acest context, astăzi, la ora 12:00, cotaţia ART afişa o creştere de 11,11%, până la preţul de 4 lei, similar cu cel la care SIF-ul din Craiova şi-a înstrăinat în vara deţinerea la TMK - Artrom.

Pentru primele şase luni ale acestui an, emitentul din Slatina a obţinut un profit net la nivel consolidat de circa 14,97 milioane de lei, cu 65,87% mai mic decât cel din perioada similară a anului 2018, în timp ce veniturile s-au redus cu 5,6%, până la 675,38 milioane de lei, în aceeaşi perioadă de raportare.

La ultimul preţ din piaţă, valoarea de piaţă a TMK - Artrom la BVB este de 464,68 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS