Abonament gratuit

TMK - Artrom, tot mai aproape de a părăsi BVB

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

TMK Europe va lansa o ofertă de cumpărare pentru acţiunile companiei din Slatina  

Creştere de 11,11% pentru titlurile ART, la preţul de 4 lei/acţiune, astăzi, până la ora 12:00

TMK Europe GmbH, acţionarul majoritar al TMK - Artrom (TMK), intenţionează să lanseze o ofertă publică de cumpărare pentru acţiunile producătorului de ţevi din Slatina, se arată într-un raport remis ieri de emitent către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Grupul TMK, controlat de miliardarul rus Dmitry Pumpyansky, deţine în prezent 98,4718% din capitalul social al TMK-Artrom, peste pragul de 95% la care acţionarul majoritar poate să demareze procedura de delistare a acţiunilor ART de la BVB.

La finele lunii august, TMK Steel Holding, parte a Grupului TMK, a achiziţionat de la SIF Oltenia (SIF5) un pachet de 5,7436% din capitalul social al companiei din Slatina, printr--o tranzacţie derulată prin piaţa "deal" la preţul de 4 lei/unitate, cu 14,29% peste referinţa din piaţa "regular" din acel moment.

În acest context, astăzi, la ora 12:00, cotaţia ART afişa o creştere de 11,11%, până la preţul de 4 lei, similar cu cel la care SIF-ul din Craiova şi-a înstrăinat în vara deţinerea la TMK - Artrom.

Pentru primele şase luni ale acestui an, emitentul din Slatina a obţinut un profit net la nivel consolidat de circa 14,97 milioane de lei, cu 65,87% mai mic decât cel din perioada similară a anului 2018, în timp ce veniturile s-au redus cu 5,6%, până la 675,38 milioane de lei, în aceeaşi perioadă de raportare.

La ultimul preţ din piaţă, valoarea de piaţă a TMK - Artrom la BVB este de 464,68 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie