Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

TMK - Artrom vrea să intre pe piaţa construcţiilor şi a infrastructurii energetice a UE şi SUA

MIHAI GONGOROI
Piaţa de Capital /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

TMK - Artrom (ART) şi-a convocat acţionarii pentru a aproba participarea societăţii, în următorii cinci ani, la orice fel de proceduri de atribuire (licitaţie publică, atribuire directă) în ţara noastră sau în străinătate pentru lucrări în domeniu construcţiilor şi/sau infrastructurii energetice cu o valoare de până la 500 milioane de euro, se arată într-un comunicat al emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Participarea Artrom la contractele publice vizează în special pieţele din Europa şi din cele două Americi, mai arată emitentul în raport.

Compania vrea să participe în mod individual sau ca membru al unei asocieri fără personalitate juridică ce nu poate intra în contracte care să depăşească o perioadă de execuţie de cinci ani.

"Consiliul de Administraţie are dreptul de a decide la ce proceduri de atribuire va participa societatea în limitele prevăzute mai sus fără a fi necesară aprobarea AGEA. În vederea participării societăţii în astfel de proceduri şi, în cazul declarării câştigătoare a societăţii sau a asocierii din care aceasta face parte, dacă este cazul, a încheierii contractului cu beneficiarul şi executării lucrarilor, Consiliul de Administraţie va aproba încheierea oricărui contract cu ceilalţi membri ai asocierii fără personalitate juridică (inclusiv cu o durată mai mare de 1 an), dacă va fi cazul, oricărui contract cu orice subcontractanţi şi terţi susţinători, dacă este cazul, obţinerea oricăror garanţii şi asigurări solicitate în procedura de atribuire pentru participarea la procedură şi pentru executarea contractului atribuit, dacă este cazul, încheierea contractului atribuit, şi în general va aproba întreprinderea tuturor acţiunilor şi măsurilor necesare pentru participarea la respectiva procedură de atribuire şi încheierea şi executarea contractului atribuit fără a fi necesară aprobarea AGEA, având dreptul să împuternicească orice persoană la discreţia sa pentru negocierea şi semnarea tuturor contractelor şi documentelor mai sus menţionate", se arată în comunicatul Artrom.

Pentru primele şase luni ale acestui an, TMK - Artrom a obţinut un profit net la nivel consolidat de circa 14,97 milioane de lei, cu 65,87% mai mic decât cel din perioada similară a anului 2018, în timp ce veniturile s-au redus cu 5,6%, până la 675,38 milioane de lei, în aceeaşi perioadă de raportare.

Grupul TMK - Artrom cuprinde societăţile: TMK-Artrom, TMK Industrial Solutions LLC, TMK-Reşiţa, TMK Assets şi TMK Italia.

Conform ultimei raportări la BVB, TMK Europe deţine 92,73% din producătorul de ţevi cu sediul în Slatina. Totuşi, recent, SIF Oltenia (SIF5) şi-a vândut deţinerea de 5,7436% la producătorul de ţevi TMK - Artrom din Slatina. Deşi nu au apărut informaţii legate despre cumpărătorul pachetului de acţiuni, în situaţia în care de cealaltă parte a tranzacţiei se află TMK Europe, se deschide calea către delistarea TMK - Artrom de la bursa noastră, în condiţiile în care grupul cu sediul în Dusseldorf ar ajunge la o deţinere de 98,47% din emitentul cu sediul în Slatina, peste pragul de 95% la care acţionarul majoritar poate să demareze procedura de delistare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Topul Firmelor din Municipiul Bucuresti 2019www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS