Toate statele membre ale UE se angajează să construiască o infrastructură de comunicaţii cuantice

G.B
Internaţional / 28 iulie

Toate statele membre ale UE se angajează să construiască o infrastructură de comunicaţii cuantice

Odată cu recenta semnare, de către Irlanda, a declaraţiei politice de stimulare a capacităţilor europene în domeniul tehnologiilor cuantice, al securităţii cibernetice şi al competitivităţii industriale, toate statele membre s-au angajat să conlucreze, împreună cu Comisia Europeană şi cu Agenţia Spaţială Europeană, pentru a construi EuroQCI, o infrastructură securizată de comunicaţii cuantice care va acoperi întreaga UE, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, potrivit Agerpres.

Astfel de reţele securizate de comunicaţii de înaltă performanţă vor fi esenţiale pentru a răspunde nevoilor Europei în materie de securitate cibernetică în anii următori.

EuroQCI va face parte dintr-o acţiune mai amplă a Comisiei de lansare a unui sistem de conectivitate securizată prin satelit care va pune la dispoziţie banda largă de mare viteză peste tot în Europa. Acest plan va furniza servicii de conectivitate fiabile şi eficiente din punctul de vedere al costurilor, cu o securitate digitală sporită. Ca atare, EuroQCI va completa infrastructurile de comunicaţii existente cu un nivel suplimentar de securitate bazat pe principiile mecanicii cuantice - de exemplu, prin furnizarea de servicii bazate pe distribuţia cheilor cuantice, o formă de criptare foarte sigură.

"Constat cu mare bucurie că toate statele membre ale UE formează un front comun şi semnează declaraţia EuroQCI - Iniţiativa europeană privind infrastructura de comunicaţii cuantice -, o bază foarte solidă pentru planurile Europei de a deveni un actor major în comunicaţiile cuantice. Astfel, îi încurajez pe toţi să fie ambiţioşi în activităţile lor, întrucât reţelele naţionale puternice vor constitui fundamentul EuroQCI", a afirmat Margrethe Vestager, vicepreşedintele executiv pentru o Europă pregătită pentru era digitală.

La rândul său, comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton, a apreciat că securitatea cibernetică este, mai mult ca oricând, o componentă esenţială a suveranităţii digitale.

"Mă bucur foarte mult să constat că toate statele membre fac parte, în prezent, din iniţiativa EuroQCI, o componentă-cheie a viitoarei noastre iniţiative privind conectivitatea sigură, care le va permite tuturor europenilor să aibă acces la servicii de comunicaţii protejate şi fiabile", a adăugat el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

17 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9473
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1999
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5309
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7880
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.6026

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro