TOMAC:"Dacă am fi avut o nouă legislaţie în sănătate, situaţia de la Piatra Neamţ nu s-ar fi întâmplat"

J.P.
Miscellanea /

"Dacă am fi avut o nouă legislaţie în sănătate, situaţia de la Piatra Neamţ nu s-ar fi întâmplat"

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, astăzi, la Iaşi, că tragedia care a avut loc la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ nu s-ar fi întâmplat dacă s-ar fi aplicat reforma în sănătate propusă de acest partid în urmă cu 4 ani, relatează Agerpres.

"Dacă am fi avut o nouă legislaţie în sănătate sau dacă legea sănătăţii propusă de PMP ar fi fost votată acum 4 ani când am insistat pentru prima dată, situaţia de la Piatra Neamţ nu s-ar fi întâmplat. În primul rând pentru că această lege vizează depolitizarea managementului pe sănătate, directorii nu ar mai fi numiţi prin decizii politice ci în baza unui concurs. Doi, s-a dovedit că statul nu poate funcţiona eficient, acest monopol pe bani fiind doar la o singură Casă. Avem nevoie de o discuţie deschisă pentru că pacientul, cetăţeanul este cel care trebuie să decidă unde se tratează şi unde îşi investeşte resursele în ceea ce priveşte contribuţia de sănătate", a declarat Eugen Tomac.

Liderul PMP a spus totodată că reformarea sistemului sanitar românesc "este o temă de care fuge toată lumea, dar ea este necesară pentru că în ţările în care a fost aplicată produce rezultate şi oamenii se simt în siguranţă".

Eugen Tomac a criticat faptul că în continuare clasa politică face "doar promisiuni deşarte" fără a vrea cu adevărat să găsească soluţiile necesare pentru ieşirea din criza de sănătate.

"Criza de sănătate din păcate nu a trezit la realitate clasa politică. În continuare avem doar promisiuni deşarte şi nimeni nu vrea echilibrat, aşezat, să stăm la aceeaşi masă pentru a găsi soluţii. Singurul partid politic din România care a venit cu o soluţie concretă, pe care am propus-o şi în Parlament, este PMP, prin proiectul de lege privind reforma sistemului de sănătate. Niciun partid nu mai are un proiect de lege atât de complet cum este cel propus de PMP, proiect de lege aprobat de specialişti în domeniul managementului de sănătate din România. O lege la care ne-am adus şi noi contribuţia, în special domnul preşedinte Movilă, care are deja o expertiză destul de solidă în ceea ce priveşte legislaţia în domeniul sănătăţii", a declarat Eugen Tomac.

La conferinţa de presă au fost prezenţi liderul filialei ieşene a PMP, deputatul Petru Movilă, candidat la un nou mandat, şi prof.univ.dr. Dorina Isopescu, candidatul filialei PMP pentru Senat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Asa este tomac daca guvenati voi aveam toate spialele inchise noroc cu psd ca le a deschis si a marit salariile medicilor cu toate ca voi v ati opus la tote maririle inclusiv cu scoatere terfelistilor in strada

    1. KGBistule,locul tau este in trasnistria.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

03 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8736
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0226
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5028
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3968
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.9570

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie