TONI GREBLĂ, PREFECTUL CAPITALEI:"Nu am de gând să atac PUZ-urile din zone istorice"

M.C.
Politică / 6 februarie

"Nu am de gând să atac PUZ-urile din zone istorice"

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declarat astăzi că nu intenţionează să atace în instanţă cele 86 de PUZ-uri din zonele istorice, dar a menţionat că a cerut să îi fie puse la dispoziţie documentaţiile respective, după ce într-o adresă a Primăriei Capitalei se arăta că acestea nu ar exista în arhiva PMB, potrivit Agerpres.

"Nu am avut de gând şi nici nu am de gând să le atac. E un zvon în spaţiul public. Aceste planuri urbanistice zonale pe zone construite protejate - e o problemă dacă acestea există sau nu există. Şi am solicitat şi eu, şi Inspectoratul de Stat în Construcţii să ni le pună la dispoziţie să le examinăm, atâta tot, să vedem dacă există. (...) Într-o adresă pe care a trimis-o Primăria Capitalei Inspectoratului de Stat în Construcţii, i-a spus: planurile urbanistice zonale nu au existat şi nu există în arhiva primăriei. Ce să fac mai departe? Nu trebuie să cer, să văd dacă există sau nu există? Asta am făcut", a spus prefectul.

El a menţionat că, dacă îi vor fi puse la dispoziţie, va constata existenţa acestora, dar că în cazul în care documentaţiile de urbanism nu există, acest lucru reprezintă "o problemă".

"Dacă nu există, e o problemă. (...) Într-o adresă pe care Primăria Generală a trimis-o Inspectoratului de Stat în Construcţii e scris negru pe alb: nu au existat şi nu există în arhiva primăriei", a precizat prefectul.

Acesta a adăugat că primarul nu i-a transmis nici lui, nici Inspectoratului de Stat în Construcţii PUZ-urile respective şi nici nu a prezentat vreuna dintre aceste documentaţii în conferinţa de presă.

Primarul municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că prefectul Toni Greblă intenţionează ca luni să atace în instanţă reglementarea de urbanism a întregii zone istorice a Capitalei.

Acest lucru ar însemna, a arătat edilul, că timp de un an sau doi "nu vom mai avea reglementări de urbanism pe zona istorică a Municipiului Bucureşti". De asemenea, potrivit lui Nicuşor Dan, în acest context, toate proiectele de autorizare trebuie să reia procedura de la nivelul certificatului de urbanism.

Nicuşor Dan a afirmat că prefectul Greblă i-a trimis o adresă datată 26 ianuarie, care a ajuns pe 1 februarie la Primărie, prin care cel din urmă cerea toate documentele legate de şedinţa Consiliului General din decembrie 2000, în care s-a aprobat PUZ zone construite protejate.

Potrivit edilului, această documentaţie "are undeva între doi şi trei metri cubi".

Ulterior, a arătat Nicuşor Dan, prefectul a revenit, transmiţând că dacă nu îi vor fi date toate aceste acte până pe 6 februarie, va ataca în instanţă reglementarea PUZ zone construite protejate, iar motivaţia ar fi fost "pentru că există există suspiciuni în diverse medii".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Toni grebla este repreznantul partidului stat PSDNL . Mie scarba de psd , de pnl, de udmr , de aur . Voi merge cu FORTA DREPTEI !

    1. me ,too !

    Nu are nicio credibilitate Toni Grebla

    O grebla tinuta de PSD pentru a fura.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

23 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9214
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5250
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9374
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5631
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.9955

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro