Topolinski: "Bugetul pentru relocarea Aversa este de 15 milioane de euro"

A.A.
Ziarul BURSA #Companii / 07 mai 2014

Topolinski: "Bugetul pentru relocarea Aversa este de 15 milioane de euro"

Aversa Manufacturing are 15 milioane de euro pentru relocarea şi tehnologizarea fabricii de pompe Aversa, iar procesul este estimat să dureze 12 luni, potrivit lui Michael Topolinski, preşedintele Aversa Manufacturing.

"Principala noastră ţintă acum este să creştem afacerea. Aşa cum am anunţat, dorim să investim până la 15 milioane de euro într-o nouă fabrică, care va crea aproximativ 1.250 de locuri de muncă, până în 2017", ne-a spus domnul Topolinski, adăugând: "Investim în tehnologie şi cercetare. Tehnologia pe care o avem acum este bună, dar este învechită. Trebuie să o adaptăm ca să facem produse mai avansate. Pentru asta, angajăm mai mulţi ingineri.

De asemenea, trebuie să investim în departamentul design, ca să facem design 3D pentru clienţi".

Reprezentantul Aversa a precizat că doreşte să se concentreze pe exporturi: "Abia am încheiat un contract cu o companie malaeziană, pentru pompe. Avem mai multe cereri. Sperăm să avem susţinerea statului român, pe măsură ce ne orientăm spre export, deoarece statul are ambasade. De exemplu, ambasada României din Brazilia ne este de foarte mare ajutor, ne ajută să luăm contracte în Brazilia. Am vrea să lucrăm cu Guvernul şi ambasadele ca să creştem exporturile".

Potrivit lui Michael Topolinski, Aversa Manufacturing este în negocieri pentru noua locaţie: "Este într-o zonă industrială. Clădirea va fi de 25.000 metri pătraţi, ceea ce este mai mult decât avem nevoie şi, astfel, vom putea să ne creştem capacitatea la peste 100 milioane de euro/an, cifră de afaceri.

Ne-am dori să finalizăm relocarea în termen de 12 luni. Vom reloca, acum, ceea ce avem în fabrică, şi vom adăuga câteva piese noi, mai avansate tehnologic - departamentul 3D va fi mai avansat, departamentul de control al calităţii, precum şi departamentul de testare.

Principalul scop al relocării este eficientizarea. Acum, avem 230 de angajaţi, într-o fabrică de peste 70.000 mp, ceea ce nu are sens".

Domnul Topoloinski a precizat că va decide în următoarele 3-6 luni ce se va întâmpla pe actualul teren al Aversa, de la Obor.

Aversa Manufacturing a anunţat recent că a câştigat procesul intentat în septembrie anul trecut de către AAAS - Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului

AAAS contestase licitaţia care a dus la privatizarea platformei industriale, adresându-se instanţei împotriva adjudecatarilor licitaţiei pentru fabrica de pompe "Aversa" - Blue Diamond Estate SRL (actualmente Aversa Manufacturing).

Surse din cadrul AAAS ne-au precizat că Autoritatea va decide dacă face sau nu recurs după ce va fi primit decizia şi motivarea instanţei.

Michael Topolinski ne-a spus: "Am fi foarte dezamăgiţi dacă AAAS ar face recurs. Ar fi un semn foarte rău, pentru că, în acest moment, avem o privatizare de succes, ceea ce este foarte rar pentru AAAS, angajaţi şi clienţi fericiţi. Aş spera ca AAAS să ni se alăture în sărbătorirea succesului privatizării şi să ne ajute să creştem afacerea în orice mod posibil".

Pe timpul procesului, reprezentanţii "Aversa Manufacturing" au susţinut că au fost supuşi unor încercări de intimidare ale AAAS şi ale autorităţilor statului.

Potrivit acestora, AAAS, instituţie condusă atunci de Popa Stan, a impus companiei acceptarea unui partener recomandat de această autoritate, iar refuzarea solicitării de către Aversa Manufacturing a dus la continuarea procesului în instanţă.

În schimb, Gheorghe Matei, numit de AAAS administrator special la "Aversa", pe 29 ianuarie, a întocmit un raport, în care susţine că noii proprietari ar întocmi raportări false pentru a arăta că respectă condiţiile licitaţiei şi că tolerează furturi masive din fabrică. Acuzaţiile au fost respinse de cei de la "Aversa Manufacturing".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

24 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1233
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7569
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.1626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro