Topul poziţiilor pentru care angajatorii găsesc cel mai greu candidaţi: inginerii din construcţii, oamenii de vânzări, contabilii şi inginerii din producţie

A.F.
Companii / 13 martie

Olivia David, Recruitment Manager în cadrul Skilld

Olivia David, Recruitment Manager în cadrul Skilld

Specialiştii continuă să fie categoria de candidaţi cel mai greu de recrutat, în special în domenii precum construcţii, financiar - contabil sau producţie, acolo unde, în general, angajatorii se confruntă cu un deficit de talente, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, cu cât nivelul de specializare este mai nişat, cu atât timpul necesar găsirii candidaţilor potriviţi creşte, astfel încât, pentru anumite poziţii, închiderea unui proces de recrutare poate dura şi până la 5 luni

"Începând cu anul trecut, am observat o cerere în creştere pentru specialişti din domeniul construcţiilor, ingineri cu experienţă în proiecte de infrastructură, instalaţii ori construcţii civile. Totodată, specialiştii cu profil de vânzări (sales representative, area sales representative / manager, account manager, regional sales manager, key account manager), cei din financiar - contabil (contabil / economist, financial analyst, financial controller), dar şi specialiştii din zona de producţie (inginer de proces, inginer automatist, inginer mecanic, inginer electronist etc.) rămân în topul celor mai căutaţi candidaţi. Pe anumite segmente, chiar şi anul acesta, cererea companiilor este mai mare decât ce oferă piaţa, de aici şi dificultatea în a identifica şi a atrage candidaţii vizaţi pentru poziţiile deschise în companie", spune Olivia David, Recruitment Manager în cadrul Skilld, agenţia de recrutare a eJobs România, specializată pe proiecte de recrutare pentru poziţii white collar (roluri ce au ca cerinţă studii superioare) şi gold collar (profesionişti cu înaltă calificare în domenii la mare căutare).

De la începutul anului şi până acum, peste 40.000 de joburi pentru absolvenţi cu studii superioare au fost postate pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România. Aproape 30% dintre acestea s-au adresat specialiştilor din retail. Următoarele domenii cu cele mai multe joburi pentru candidaţii din segmentul white collar sunt servicii, call center / BPO, financiar - bancar, construcţii şi IT / telecom. Celor 40.000 de joburi pentru cei care au studii superioare li se mai adaugă alte 20.000 care se adresează studenţilor în curs de finalizare a studiilor superioare.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu net la nivel naţional pentru angajaţii care ocupă poziţii de specialişti este de 5.000 de lei. Acest nivel reflectă media netă lunară, pentru toate domeniile de activitate şi toate judeţele din România.

Cu 500.000 de aplicări înregistrate de la începutul anului şi până acum, specialiştii cu un nivel de senioritate mai mare de 5 ani sunt penultimii în clasamentul celor mai activi candidaţi, înaintea celor din segmentul de vârstă 45+. "Vorbim, în mare parte a cazurilor, despre candidaţi pasivi. Cu alte cuvinte, au deja un job care le întruneşte multe dintre criteriile importante pentru ei şi nu sunt în mod necesar dornici de schimbare. Cu alte cuvinte, nu aplică, nu sunt mereu la curent cu oportunităţile din piaţă şi sunt destul de greu de convins să facă o mutare în carieră. Pentru astfel de poziţii, angajatorii sunt nevoiţi să apeleze la o strategie de recrutare mai complexă decât în cazul joburilor entry level. De aceea, în portofoliul nostru, pe lângă recrutarea tradiţională, am adăugat servicii de executive search, career transition şi outplacement (serviciu oferit angajaţilor afectaţi de concedieri şi reduceri de personal) sau centre de evaluare a candidaţilor", explică Olivia David.

Skilld a fost lansat în anul 2021 şi, până în prezent, a derulat proiecte de recrutare specializată pentru clienţi din industrii precum outsourcing / BPO, farma, construcţii, inginerie, FMCG şi IT&C.

În acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt disponibile peste 25.000 de locuri de muncă.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Vrajeala ieftina defapt nu cauta nimic doar se uita

    Contabili nu se gasesc????

    Asta e cea mai mare minciuna... 

    1. se cam minte, in special la salarii

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6402
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2278
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8856
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9150

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb