Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Topul riscurilor care sperie companiile în 2020

Ziarul BURSA #Companii /

Topul riscurilor de care companiile globale se tem în 2020 este condus, în premieră, de incidentele cibernetice, acestea fiind urmate de pericolul de întrerupere a activităţii şi de schimbările legislative şi de reglementare, arată rezultatele studiului Allianz Risk Barometer. Conform rezultatelor raportului, circa 39% dintre experţii ches­tionaţi au pus pe primul loc în ierarhia riscurilor atacurile cibernetice, asta după ce în urmă cu şapte ani acest factor se poziţiona pe locul 15 în top, cu doar 6% dintre răspunsuri. Incidentele cibernetice sunt principalul risc la adresa companiilor din Austria, Belgia, Franţa, India, Africa de Sud, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveţia, Marea Britanie şi SUA.

Conform studiului: "O încălcare a confidenţialităţii datelor de dimensiuni semnificative - care implică peste un milion de înregistrări compromise - generează în medie costuri de 42 milioane de dolari, în creştere cu 8% faţă de anul precedent. Cererile de răscumpărare sunt doar o parte a problemei: companiile pot suferi pierderi majore ca urmare a indisponibilităţii datelor, sistemelor sau tehnologiilor critice, ca urmare a unei erori tehnice sau a unui atac cibernetic".

Pe locul secund în topul riscurilor la adresa companiilor la nivel global se situează riscul de întrerupere a activităţii, în timp ce 27% dintre cei intervievaţi consideră că schimbările legis­lative şi de reglementare sunt pe locul 3. De altfel, în privinţa acestui din urmă risc sunt invocate tarifele vamale, sancţiunile, Brexit-ul şi protecţionismul. "Aproximativ 1.300 de noi bariere comerciale au fost implementate doar în 2019. Disputa comercială SUA - China a determinat apropierea nivelului tarifelor vamale medii ale SUA de nivelul înregistrat în anii "70, susţin liderii companiilor. Un alt risc invocat de către companiile globale se referă la schimbările climatice (locul 7 cu 17% dintre răspunsuri), în special pe fondul preocupărilor tot mai mari pe marginea războiului comercial SUA - China, Brexit şi încălzire globală. De altfel, litigii legate de schimbările climatice care vizează marii poluatori au fost deja înregistrate în 30 de ţări, majoritatea în SUA.

Totodată, cercetarea Allianz relevă faptul că din ce în ce mai multe companii se simt tot mai expuse la impactul direct sau indirect al revoltelor, tulburărilor civile sau al atacurilor teroris­te. "Anul trecut au fost remarcate escaladări ale revoltelor civile în Hong Kong, Chile, Bolivia, Columbia şi Franţa, care au avut ca rezultat daune materiale, întreruperea activităţii şi pierderi de venit atât pentru companiile locale, cât şi pentru companiile multinaţionale, în condiţiile în care magazinele au fost închise timp de câteva luni, clienţii şi turiştii nu au mai beneficiat de servicii sau angajaţii nu au putut merge la muncă din cauza lipsei de siguranţă", se menţionează în concluziile raportului de specialitate.

Potrivit sursei citate, aproape jumătate dintre companiile chestionate (49%) au indicat o creştere a pagubelor materiale ca fiind cea mai mare ameninţare, în condiţiile în care sunt invocate creşterea nivelului mării, severitatea secetelor, furtunile aprige şi inundaţiile masive. În plus, companiile sunt îngrijorate de impactul operaţional (37% dintre răspunsuri), care ar putea însemna relocarea facilităţilor de producţie, precum şi de impactul potenţial de piaţă şi reglementare (35%, respectiv 33% dintre răspunsuri).

Studiul anual privind riscurile globale la nivelul companiilor derulat de Allianz Global Corporate & Speciality (AGCS) include opiniile unui număr de 2.718 de experţi din peste 100 de ţări, inclusiv directori generali, manageri de risc, brokeri şi specialişti în asigurări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie