"Topway Industries" şi-a reeşalonat ratele şi dobînzile la creditele acordate de BRD

Mihaela Zamfir
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 iulie 2004

Societatea a contractat împreună cu una din fabricile sale de ulei credite în valoare de aproximativ 17 milioane de dolari de la filiala băncii din Dolj

Compania "Olpo-Ulei" Podari, al cărei acţionar majoritar este "Topway Industries" SA, a aprobat reeşalonarea ratelor scadente şi a dobînzilor aferente împrumuturilor contractate de la BRD- filiala din Dolj, a căror valoare totală se ridică la aproximativ 17 milioane de dolari.

Adunarea generală extraordinară a acţionarilor Societăţii Comerciale Olpo-Ulei - S.A., Podari a hotărît să aprobe actele adiţionale pentru contractele de credit, încheiate de societate în calitate de împrumutat sau în calitate de codebitor, alături de acţionarul majoritar, cu Banca Română pentru Dezvoltare (BRD), sucursala Dolj.

Acţionarul majoritar "Topway Industries" a contractat, în octombrie 2003, un împrumut în valoare de 2 milioane de euro, pentru care a garantat cu un imobil şi gajuri asupra stocurilor de materii prime. Alt împrumut, în valoare de 2,8 milioane dolari, a fost contractat de către acţionarul majoritar în septembrie 2001, pentru care a garantat cu ipoteci asupra unui imobil şi gaj asupra bunurilor achiziţionate din credit. "Olpo-Ulei" a contractat un credit de 12 milioane de dolari, pentru care a folosit ca gaj linia de îmbuteliere ulei de măsline şi stocul de materii prime, precum şi cesiuni de creanţă.

Reprezentanţii societăţii nu au dorit să comenteze motivele reeşalonării ratelor scadente şi nici scopul pentru care au fost făcute aceste împrumuturi. Potrivit hotărîrilor AGA ale societăţii "Topway Industries" şi ale "Olpo-Ulei", ratele scadente şi dobînzile aferente urmează să fie plătite pînă la 31 august 2004.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro