Retail

Tragedia de la Colectiv şi campania electorală

Ziarul BURSA #Politică / 31 octombrie 2019

Comemorarea a patru ani de la tragedia din clubul Colectiv s-a intersectat anul acesta - în ciuda eforturilor de a fi cât mai puţin vizibil acest lucru - cu campania electorală.

Politicienii aflaţi în cursă au ţinut să pomenească această tragedie, în ciuda faptului că în cei patru ani scurşi de la ea au făcut destul de puţine lucruri ca un astfel de eveniment să nu mai aibă loc. Premierul demis, Viorica Dăncilă a declarat că tragedia nu trebuie folosită de oamenii politici pentru a câştiga capital electoral: "Eu cred că sunt lucruri care trebuie scoase în spaţiul public, este foarte bine să dăm dovadă de trans­parenţă dar, repet ceea ce am spus, pentru mine este important ce este în sufletul celor care şi-au pierdut persoane dragi, şi-au pierdut copiii la Colectiv. Cred că aceste lucruri care ies în spaţiul public trebuie să aibă acordul persoanelor care au suferit foarte mult în urma tragediei de la Colectiv. Să nu uităm că sunt răni care probabil nu se vor închide niciodată, dar să nu le facem să sângereze şi mai mult. Deci eu cred că trebuie totul cu măsură, trebuie totul cu acordul familiilor şi cred că trebuie toţi să dăm dovadă de echilibru şi consens şi să vedem ceea ce putem face. În niciun caz, niciun om politic nu trebuie să folosească tragedia unor oameni pentru a câştiga puncte electorale. Nu voi accepta niciodată aşa ceva şi nu voi face niciodată aşa ceva. (...) Sunt alături de familiile îndurerate şi le doresc multă sănătate celor care au fost în acest tragic eveniment. S-a schimbat, dar mai avem de schimbat şi eu sunt alături de orice proiect care aduce siguranţă pentru cetăţean. Vreau să vorbesc nu în calitate de premier, ci ca mamă şi îmi dau seama ce este în sufletul celor care şi-au pierdut copiii, în sufletul celor care i-au pierdut pe cei dragi". La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a mers la Clubul Colectiv, unde a depus o coronă de flori, a aprins o lumânare şi s-a recules câteva minute.

În seara de 30 octombrie 2015, câteva sute de tineri se aflau în clubul Colectiv din fosta fabrică Pionierul din Bucureşti, unde asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul "Mantras of War". La ora 22.32, în timpul concertului a izbucnit un incendiu din cauza unor artificii de pe scenă, iar focul s-a extins rapid în câteva secunde. În acea noapte, 27 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 162 au fost răniţi şi transportaţi la unsprezece spitale din Bucureşti. În săptămânile care au urmat, 37 dintre supravieţuitori au murit în spitale. Bilanţul incendiului - 64 de morţi.

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

14 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9188
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0604
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5162
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7235
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.7733

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro