Abonament gratuit

Traian Băsescu spune despre Viorica Dăncilă că este "vârful de calitate politică în PSD"

M.I.
Politică /

Traian Băsescu (Sursă foto: Twitter)

Traian Băsescu (Sursă foto: Twitter)

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune despre Viorica Dăncilă că este "vârful de calitate politică în PSD" şi este "mai bună decât a lăsat imaginea", iar ceilalţi lideri social-democraţi sunt "vai mama lor". Băsescu a reafirmat susţinerea sa pentru Klaus Iohannis în al doilea tur al alegerilor şi spune că acesta ar fi trebuit să meargă la o dezbatere cu contracandidata de la PSD, transmite News.ro.

"Dânsa (Viorica Dăncilă - n.r) este singurul candidat al PSD-ului care nu pleacă din postura de favorit la câştigarea alegerilor şi asta i-a dat o amprentă aşa...eroică. Adică duce o bătălie împotriva oricărei impresii, împotriva oricărei evaluări, ceea ce este meritoriu, şi o duce hotărât, indiscutabil. E un candidat care, deşi este catalogat a avea şanse zero, totuşi se bate până la ultimul glonţ, ceea ce arată un caracter puternic", a afirmat Traian Băsescu, miercuri seară, într-o intervenţie la România TV.

Întrebat dacă Viorica Doncilă mai are un viitor politic în situaţia în care va pierde alegerile prezidenşiale, Băsescu i-a ironizat pe ceilalţi membri ai conducerii PSD.

"Eu cred că liderii PSD trebuie să se uite la câte procente au făcut la europarlamentare, pentru că a fost tot listă naţională şi să se uite câte procente va face doamna Dăncilă duminică şi pe urmă să fugă repede acasă să se uite oglindă, să vadă ce au făcut ei, ce a făcut femeia asta. (...) Ce să-i spună lui Dăncilă? «Noi am scos 20 la sută, dar tu, pentru că ai ajuns la 40, te radem!» (...) Acum, se pare că vârful de calitate politică în PSD este Viorica Dăncilă, că ceilalţi sunt vai mama lor. Daţi-mi al doilea lider după Dăncilă!", a mai spus Băsescu, potrivit sursei citate.

În ceea ce priveşte dezbaterile organizate separat de cei doi candidaţi, Traian Băsescu consideră că "au redus credibilitatea candidaţilor, pentru că au fost fiecare cu ziariştii lui, fiecare cu locul lui de antrenament, că ei au fost la antrenament, nu au urcat în ring, într-adevăr pentru această finală".

Băsescu susţine că există un risc "major" de a se fi creat un precedent pentru alte runde de alegeri.

Băsescu a reafirmat susţinerea pentru Klaus Iohannis în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, însă spune că ar fi participat la o dezbatere electorală cu Dăncilă.

"Este mai bună decât a lăsat imaginea, e totuşi un om care a stat nouă ani la Bruxelles. (...) În niciun caz Viorica Dăncilă nu este un adversar care să poată fi umilit, spunându-i «eşti prea prost ca să mă întâlnesc cu tine»" a afirmat Traian Băsescu, conform News.ro.

Acesta consideră că lipsa unei confruntări directe ar putea duce la o creştere a absenteismului la vor, care ar fi în avantajul candidatului PSD.

Fostul şef al statului spune că decizia electoratului de a o trimite pe Dăncilă în a doilea tur al alegerilor trebuie respectată, însă se arată convins că alegerile vor fi câştigate de Klaus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. o scoate pe Viorica din politicaCine vrea s-o mai suporte sa stea acasa pt. ca aparatul de manipulare psdr va duce la urne votantii Vioricai.

    Nu pot sa spun despre elucubratiile domnului fost presedinte ca sint fulminante. Permit sa relatez despre o asemanare perfecta cu cele ale lui Mucalici. Acesta era un mare alcoolist si atoatestiutor in Piata Muncii. Nu avea decit o singura problema, era cugetator si nu stia sa-si tina limba-n gura. Asa ca alcoolul a decis sa-l reduca la tacere......

Videoconferinţa Digitalizarea României şi tehnologia 5G
DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
RSM
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie