Transelectrica a completat ordinea de zi a adunării din 22 iunie cu solicitările Statului

A.I.
Piaţa de Capital / 08 iunie

Transelectrica a completat ordinea de zi a adunării din 22 iunie cu solicitările Statului

Directoratul Transelectrica (TEL) a completat ordinea de zi a adunării acţionarilor companiei din data de 22 iunie cu punctele cerute de Stat, prin Secretariatul General al Guvernului (SGG), între care revocarea membrilor Consiliului de Supraveghere (CS), se arată într-un comunicat al transportatorului de energie electrică postat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, la cererea Secretariatul General al Guvernului, pe ordinea de zi a adunării au fost introduse aprobarea situaţiilor financiare individuale şi consolidate ale companiei pentru anul trecut refăcute conform solicitării SGG şi aprobarea repartizării profitului din 2021, respectiv alocarea unui dividend brut de 0,59 lei/titlu. Propunerea conducerii companiei este de alocare a unui dividend brut de 0,534 lei/acţiune, valoare similiară cu cea care a fost respinsă de Secretariatul General al Guvernului la finele lunii aprilie.

De asemenea, în data de 22 iunie acţionarii Transelectrica vor avea pe masă revocarea actualilor membri ai Consiliului de Supraveghere şi numirea a cinci membri provizorii cu un mandat de patru luni, cu posibilitatea de prelungire cu încă două luni, până la finalizarea procedurii de selecţie.

În prezent, pe lângă preşedintele Adrian Goicea, membrii Consiliului de Supraveghere al Transelectrica sunt: Luiza Popescu, Jean-Valentin Comănescu, Oleg Burlacu, Mircea Cristian Staicu, Mihaela Popescu şi Ciprian Constantin Dumitru.

Propunerilor Secretariatul General al Guvernului pentru Consiliul Transelectrica sunt: Adina-Loredana Dogaru-Ţulică, Mihaela Popescu, Marius Vasile Morariu, Claudiu Constantin Năstasă şi Adrian Nicolae Blajan.

Tot în data de 22 iunie, acţionarilor transportatorului de energie electrică li se va supune la vot aprobarea distriburii ca dividende a sumei de 0,28 lei/titlu, din rezultatul reportat.

În data de 27 aprilie, acţionarii Transelectrica au respins situaţiile financiare ale companiei pentru anul trecut şi propunerea de dividende. Statul Român, prin Secretariatul General al Guvernului, deţine 58,69% din Transelectrica, companie a cărei capitalizare bursieră se ridică la circa 1,82 miliarde lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. ai dracului PIENELISTI-URSERISTI..,nu intelegi nimic.......,DIVIDEND....? ca..catu....0.8 lei...si o lumanare......Huoooooo.....les inatilor......

  Vedeți ce gratuite vor sa-si dea cei de la BVB! Te crucesti, de vreo 4 mil lei .Te crucesti!

  40.071 în 2018 

  60.369 în 2019 adică 2.1 mil lei 

  114 000 in 2020 adică 4.0mil lei 

  adică aproape tot profitul! Adică Goldring și Tradeville muncesc și ăștia profită de muncă lor!  

  Acum nu mă mir de ce când Ceocea, Doros etc vor lua gratuite de 4 mil euro nu au zis nimic  

  Asta-i un fenomen care are tendința de a se extinde!

  Vom sta degeaba pe bursă!!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

24 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1233
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7569
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.1626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro