Abonament gratuit

Transelectrica a înregistrat un profit net în scădere cu 25% în primele 9 luni ale anului, la 74 milioane lei

M.I.A.
Piaţa de Capital /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu un profit net de 74 milioane lei, în scădere cu 25% comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut, conform datelor remise vineri Bursei de Valori Bucureşti.

Veniturile totale operaţionale realizate în primele 9 luni au înregistrat o scădere de 3%, de la 1,832 miliarde lei în 2018 la 1,783 miliarde lei, evoluţie determinată în principal de veniturile operaţionale aferente activităţii zero profit (serviciile de sistem tehnologice şi piaţa de echilibrare).

Veniturile din serviciile de sistem tehnologice au înregistrat o scădere comparativ cu acelaşi interval al anului 2018 cu suma de 11,9 milioane lei, ca urmare a diminuării tarifului reglementat aprobat de ANRE, în condiţiile unei creşteri nesemnificative a cantităţii de energie electrică livrată consumatorilor, cu 0,1%, respectiv cu 25,831 MWh. Veniturile pe piaţa de echilibrare s-au diminuat cu 92,6 milioane lei.

Cheltuielile totale operaţionale (inclusiv amortizarea) realizate în ianuarie - septembrie 2019 au înregistrat o scădere uşoară (1%) comparativ cu perioada similară a anului anterior (1,694 miliarde lei faţă de 1,718 miliarde lei la 9 luni din 2018), arată comunicatul citat.

Profitul brut s-a diminuat cu 23%, de la 108 milioane lei la 83 milioane lei.

În intervalul ianuarie - septembrie 2019, cantitatea totală de energie electrică tarifată pentru serviciile prestate pe piaţa de energie electrică (41,29 TWh) a

înregistrat o uşoară creştere, de 0,1%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2018 (diferenţa între cele două perioade fiind de -0,03 TWh).

Acţiunile Transelectrica se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti din august 2006. Principalii acţionari sunt statul român, cu 58,688% din acţiuni, Dedeman SRL, cu 6,143%, Fondul de pensii administrat privat NN Pensii - 5,467%, alţi acţionari persoane fizice - 7,324% şi persoane juridice - 22,375%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. REZULTATELE SANT DESTUL DE BUNE , DACA TINEM SEAMA , SI DE FAPTUL CA , SOCIETATEA DUCE IN SPATE , SUTE DE CAPUSE , ADUSE SI PLANTATE POLITIC , PE SALARII , UNELE DINTRE ELE ENORME , INDIVIZI CARE NU AU NICI O LEGATURA CU DOMENIUL RESPECTIV , CI VOR DOAR SA PIARDA TIMPUL , SI SA-SI IA BANII , FARA SA AJUTE IN VREUN FEL , LA CEVA !!! TOATE CELE 6 SOCIETATI DE STAT , COTATE LA BURSA , AU ASTFEL DE SPECIMENE ; N-O SA SCAPE DE EI PREA CURAND !!! TRANsel ectRICA , SI CONPET , SANT CELE MAI AFECTATE !!! MILIOANE DE LEI , CARE AR FI FOLOSITE PENTRU PROFITURILE FIRMELOR , SANT DETURNATE PENTRU SALARII MARITE , DEPASIRI , SI PRIME DE MERIT !!! VORBA ESTE , AL CUI MERIT ???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Digitalizarea României şi tehnologia 5G
DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie