Transelectrica a investit de 17 milioane de lei în modernizarea Staţiei Electrice de Transformare Roman Nord

G.B
Companii / 2 februarie

Transelectrica a investit de 17 milioane de lei în modernizarea Staţiei Electrice de Transformare Roman Nord

La începutul acestei săptămâni, CNTEE Transelectrica SA a recepţionat lucrările de modernizare a Staţiei Electrice de Transformare Roman Nord, o investiţie de 17 milioane de lei, realizată din fonduri proprii. Obiectivul investiţional contribuie la consolidarea infrastructurii energetice din zona Moldovei. Lucrările au fost executate de ROMELECTRO SA, cu subcontractant Electroconstrucţia ELCO Iaşi, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA are ca prioritate modernizarea continuă a reţelei electrice de transport prin derularea unui amplu plan investiţional pentru asigurarea funcţionării în siguranţă a Sistemului Energetic Naţional şi implicit, pentru asigurarea alimentării utilizatorilor în cele mai bune condiţii, fără întreruperi.

Finalizarea Staţiei Roman Nord completează proiectul major de retehnologizare a Axului 400 kV Moldova, alături de staţiile Bacău Sud, Gutinaş şi Suceava, retehnologizate în etape anterioare. Prin procesul de modernizare a Staţiei Roman Nord, demarat în anul 2018, au fost implementate standarde tehnologice avansate care facilitează operarea automatizată de la distanţă în condiţii de siguranţă.

Obiectivul investiţiei a constat în înlocuirea echipamentelor uzate fizic şi moral cu unele performante şi execuţia lucrărilor de integrare a staţiei în Centrul de Teleconducere şi Supraveghere a Instalaţiilor. Astfel, Staţia Roman Nord este reprezentativă pentru proiectele derulate de Transelectrica prin soluţiile de echipamente primare şi secundare adoptate, toate de ultimă generaţie, la cel mai înalt nivel de calitate şi fiabilitate.

În cadrul planului de dezvoltare a infrastructurii energetice de transport care vizează zona Moldovei, CNTEE Transelectrica SA a finalizat în 2021 lucrările de modernizare a Staţiei Bacău Sud şi are în derulare investiţii importante şi pentru retehnologizarea staţiilor Munteni, Dumbrava şi Focşani Vest, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro