Transelectrica are de recuperat creanţe de 50,1 milioane de lei, pentru serviciul de transport

Ioana Dogaru
Companii / 16 noiembrie 2015

Transportatorul naţional de energie electrică, Transelectrica, avea de recuperat la data de 26 octombrie 2015 creanţe totale în valoare de 50,1 milioane de lei pentru serviciul de transport, din care 34,88 milioane de lei creanţe propriu-zise şi 15,3 milioane de lei penalităţi, potrivit unui document publicat pe site-ul companiei.

Creanţele pe care Transelectrica vrea să le recupereze pe cale comercială se ridică la 15,3 milioane de lei, potrivit documentului citat. Cel mai mare restanţier din această categorie este CET Govora, cu 5,7 milioane de lei, urmat de Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN), cu 5,6 milioane de lei, şi de Transenergo Com, care are datorii de 3 milioane de lei.

Datoriile acumulate de companii energetice intrate în procedura de insolvenţă sunt de 13,01 milioane de lei. Transelectrica notează că va recupera aceste creanţe pe cale juridică. Datoria cea mai mare o are traderul de energie Petprod - 5,6 milioane de lei. Urmează Also Energ, cu 5,05 milioane de lei şi ICPE Electrocond, cu 1,1 milioane de lei.

Clienţii aflaţi în procedură de faliment au acumulat datorii de 6,3 milioane de lei către Transelectrica în contul tarifelor de transport al energiei. Cea mai mare sumă o datorează Total Electric Oltenia (3,1 milioane de lei) şi Ennet Group (2,3 milioane de lei).

Transelectrica deţine creanţe totale de 15,3 milioane de lei aferente facturilor de penalizare pentru serviciul de transport. Cel mai mare datornic de pe această listă este producătorul de oţel ArcelorMittal Galaţi, cu o restanţă de 3,9 milioane de lei.

Transelectrica a înregistrat un profit net de 305 milioane de lei în primele nouă luni din acest an, în creştere cu 0,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6356
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2368
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9010
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.0661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb