Transelectrica încearcă iar să îşi majoreze capitalul social cu 20,24 milioane de lei

V.V.
Piaţa de Capital /

Transelectrica încearcă iar să îşi majoreze capitalul social cu 20,24 milioane de lei

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica încearcă iar să îşi majoreze capitalul social cu 20,24 milioane de lei, subiectul urmând să fie supus aprobării în Adunarea generală extraordinară a acţionarilor din 11 octombrie, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Subiectul s-a mai aflat pe ordinea de zi şi în şedinţa acţionarilor din 19 august.

"Aprobarea de către Adunarea generală extraordinară a acţionarilor a majorării capitalului social al Companiei Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica, subsecvent Hotărârii AGEA nr.16/21.12.2018, prin emitere de noi acţiuni, fără primă de emisiune şi cu respectarea dreptului de preferinţă al acţionarilor existenţi la data de înregistrare, cu o valoare maximă de 20.248.262 lei, din care 11.883.300 lei o reprezintă valoarea determinată de expert pentru 17 terenuri pentru care au fost eliberate companiei certificate de atestare a dreptului de proprietate", arată convocatorul.

Acţiunile noi vor fi oferite pentru subscriere la valoarea nominală, respectiv 10 lei/acţiune, fără primă de emisiune.

Perioada în care se pot subscrie acţiuni în cadrul exercitării dreptului de preferinţă va fi de o lună de la data stabilită în prospect şi va începe la o dată ulterioară datei de înregistrare aferentă majorării capitalului social şi datei de publicare a hotărârii adunării generale extraordinare a acţionarilor.

Rata de subscriere e de 0,027623, determinată prin raportul între numărul maxim de acţiuni noi emise pentru exercitarea dreptului de preferinţă şi numărul total de acţiuni deţinute de acţionari în capitalul existent.

După expirarea termenului de exercitare a dreptului de preferinţă, toate acţiunile nesubscrise vor fi anulate.

În şedinţa AGEA Transelectrica din 21 decembrie 2018, acţionarii companiei au aprobat de principiu majorarea capitalului social.

Societatea are o capitalizare de 1,48 miliarde lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. CE SA REUSEASCA , DACA LEGEA E STRAMBA ??? DE UNDE SA ADUNI 85 % , DIN ACTIONARI , SI DIN EI , MINIM 75 % , SA VOTEZE : DA !!! ASA A PATIT , SI CONPET , IN 2016 , SI IN 2019 ; ASA O SA FIE MEREU !!! N-O SA SE ADUNE 85 % DIN ACTIONARI , IN VECI DE VECI !!! 51 % , TREBUIA SA FIE , DE AJUNS !!! DAR , CU INTELEPTII NOSTRII , DE GUVERNANTI !!!!!!!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS