Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

TRANSELECTRICA:Modernizarea unei staţii electrice din Mureş - investiţie de 30 de milioane de lei

A.M.
Companii /

Modernizarea unei staţii electrice din Mureş - investiţie de 30 de milioane de lei

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA continuă acţiunile de monitorizare în Staţia Electrică 400/200/110/6 kV Iernut unde se derulează o investiţie complexă, cu o valoare de peste 30 de milioane de lei, care include atât montarea unui autotransformator, modernizarea sistemului de comandă-control al întregii staţii electrice, cât şi racordarea Centralei Ciclu Combinat 430 MW, aparţinând SNGN Romgaz SA, precum şi lucrările de proiectare şi execuţie a sistemelor de protecţie aferente liniilor electrice de racord ale grupurilor noi SPEE Iernut, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, marţi, 18 februarie 2020, Cătălin Niţu, Preşedintele Directoratului, şi Bogdan Marcu, Membru al Directoratului, au verificat stadiul lucrărilor efectuate în Staţia Electrică 400/200/110/6 kV Iernut (judeţul Mureş) şi în Staţia Electrică de Transformare 220/110/20 kV Ungheni (judeţul Mureş).

Astfel, Cătălin Niţu, Preşedintele Directoratului CNTEE Transelectrica SA, a declarat: "Acordăm o importanţă deosebită acestei investiţii şi vom urmări cu atenţie respectarea tuturor termenelor asumate. Ne concentrăm în special pe finalizarea lucrărilor de racordare la SEN a noii centrale de producere a energiei electrice, lucrări aflate în acest moment în plină desfăşurare şi pentru care există termene foarte clare. Angajamentul nostru pentru investiţii şi performanţă este ferm. Pentru un viitor sănătos al Companiei trebuie să păstrăm echilibrul corect între profitabilitate şi investiţii. Un profit sustenabil se obţine doar cu program intensiv de investiţii."

Lucrările la Staţia Iernut sunt realizate de SMART SA, filiala Transelectrica SA, având ca subcontractanţi RETRASIB, DACOM, FARBEN, TELETRANS. Termenul de finalizare a proiectului de extindere a Staţiei Electrice Iernut este luna iulie 2021. Prin modernizarea şi extinderea Staţiei Iernut se vor obţine economii privind costul pierderilor de putere şi costul de mentenanţă.

Retehnologizarea Staţiei Electrice de Transformare 220/110/20 kV Ungheni este un proiect amplu de investiţii cu o valoare de circa 42,5 milioane de lei. Staţia electrică Ungheni a fost pusă în funcţiune în 1973 şi reprezintă un important nod energetic în cadrul Sistemului Electroenergetic Naţional.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Firmele mici si persoanele plătesc pentru partea de transformatoare după care trebuie să le doneze distribuitorului.....

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. În cât timp se va recupera investiția????

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS