Transelectrica, profit net în scădere cu 90% în primul trimestru din 2022

M.G.
Piaţa de Capital / 13 mai

Transelectrica, profit net în scădere cu 90% în primul trimestru din 2022

Transelectrica, companie deţinută în proporţie de 58,68% de statul român, a înregistrat o scădere a profitului net de 90% în primul trimestru din 2022, de la 82 milioane lei în aceeaşi perioadă a anului trecut la 8 milioane lei, potrivit economedia.ro.

Această scădere a fost determinată de creşterea preţului mediu al energiei achiziţionate pe PZU care a fost de patru ori mai mare decât în anul precedent, ceea ce a condus la creşterea cheltuielilor cu consumul propriu tehnologic cu 162 milioane lei mai mari decât în anul precedent, potrivit raportului companiei transmis Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile totale operaţionale realizate în intervalul ianuarie-martie 2022 au înregistrat o creştere în procent de 69% comparativ cu aceeaşi perioada a anului anterior (1,23 milioane lei în T1 2022 faţă de 726 milioane lei în T1 2021), determinată în principal de majorarea tarifului mediu de transport şi de creşterea veniturilor realizate pe piaţa de echilibrare.

Segmentul activităţilor cu profit permis a înregistrat o creştere de 30% a veniturilor, determinată în principal de creşterea venitului din tarif transport aprobat de ANRE ţi a veniturilor din interconexiune.

Pe zona principală a activităţilor cu profit zero s-a înregistrat o creştere în T1 2022 a veniturilor şi a costurilor pe piaţa de echilibrare de două ori mai mare faţă de T1 2021. Potrivit reglementarilor ANRE, soldurile lunare nenule (surplusuri de venit) rezultate din desfăşurarea acestei activităţi vor fi compensate prin corecţie tarifară ex-post (corecţie negativă) aplicată de ANRE tarifului în anii următori celui în care s-au înregistrat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro