Transelectrica se pregăteşte pentru a primi în reţea noul val al regenerabilelor

F.D.
Companii / 1 iulie

George Vişan, Directorul diviziei Pieţe energetice în cadrul companiei, la Energy Strategy Summit 2022

George Vişan, Directorul diviziei Pieţe energetice în cadrul companiei, la Energy Strategy Summit 2022

Operatorul naţional Transelectrica se pregăteşte pentru a primi în reţea noul val al regenerabilelor, a afirmat George Vişan, Directorul diviziei Pieţe energetice în cadrul companiei, la Energy Strategy Summit 2022, un eveniment organizat de Energynomics, potrivit unui comunicat de presă.

"Contextul este clar: penetrarea puternică a resurselor energetice regenerabile şi diminuarea drastică a resurselor clasice care asigurau o stabilitate a sistemului. Sistemul energetic european interconectat trebuie să asigure sustenabilitatea, stabilitatea şi adecvanţa. Ne putem trezi - sigur, fiecare având interese proprii - că în lipsa acestei conectivităţi am putea avea în anumite zone pur şi simplu black-out-uri sau lipsa energiei electrice. Din punct de vedere al potenţialului eolian, România este limitată la numite zone şi gândiţi-vă la ce ar fi dacă nu am fi puternic interconectaţi din punct de vedere energetic cu statele membre, toate statele europene", a spus George Vişan.

Conform sursei citate, el a explicat că nevoia de adecvanţă vine cu posibilităţi diferite de adaptare a reţelei, în funcţie de resurse.

"Am găsit soluţii: am definit nişte zone de ofertare astfel încât să se elimine congestiile. Am definit nişte regiuni de calcul al capacităţilor, care există deja din 2015, iar această strategie de trecere masivă spre regenerabile este pusă în lucru de câţiva ani. De doi-trei ani avem definite nişte regiuni de operare a sistemului energetic, iar în toată zona de la Oceanul Atlantic şi până la Marea Neagră avem regiunea Continental Europe, din care face parte şi România. Aceste regiuni vor fi coordonate de nişte centre regionale aflate la Munchen şi Bruxelles. Împreună cu domniile-voastre va trebui să construim standarde de cerinţe de sistem pentru ca această energie regenerabilă să poate fi adecvată la cerinţele de stabilitate ale sistemului energetic cuplat la nivel european", a explicat el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

17 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8849
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8018
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0503
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8119
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.7366

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro