TRANSFERGO:73% dintre românii de acasă subestimează valoarea banilor trimişi de diaspora

S.B.
Miscellanea / 03 decembrie 2020

73% dintre românii de acasă subestimează valoarea banilor trimişi de diaspora

46% dintre români consideră că diaspora are o contribuţie la economia locală mică sau foarte mică, 30% nu ştiu care este valoarea transferurilor către România, iar 43% subestimează valoarea reală a acestora, potrivit unei cercetări comandate de TransferGo şi derulate la începutul lui 2020.

Cu toate acestea, 82% dintre români îi văd pe conaţionalii lor plecaţi peste hotare ca o pierdere pentru ţară, iar 60% din populaţie consideră că românii din diaspora ar trebui să se întoarcă acasă.

TransferGo îşi propune să sprijine şi să promoveze contribuţia românilor din diaspora la dezvoltarea economiei locale, precum şi la promovarea imaginii ţării pe plan extern, lansând cu prilejul Zilei Naţionale a României, campania "Valorez pentru România".

În plus, campania include o petiţie online adresată BNR, pentru lansarea unei emisiuni numismatice dedicate diasporei, în 2021, care a fost semnată în doar trei zile, de peste 1000 de români. Petiţia poate fi accesată aici: link petiţie, iar campania poate fi urmărită pe website-ul campaniei, cât şi pe pagina de Facebook TransferGo Romania, unde se vor regăsi poveştile românilor de peste hotare .

"Pentru TransferGo, românii de peste hotare sunt foarte importanţi. Şi nu doar fiindcă apelează la serviciile noastre pentru a trimite bani, ci şi pentru că, vorbind cu ei zi de zi, le înţelegem lupta, dar şi dorinţa de a reveni într-o zi, înapoi acasă. Acasă, acolo unde să le fie apreciată contribuţia, iar imaginea lor să fie una pozitivă. Am lansat această campanie cu un singur scop: să îi apropiem pe românii din ţară de românii de peste hotare, făcându-le cunoscute poveştile şi eforturile. < < Valorez pentru România > > are un sens propriu, datorită celor peste 4 miliarde euro pe care diaspora îi trimite anual în ţară, dar şi un sens figurat important: fiecare din cei peste 5 milioane de români care au emigrat reprezintă o pierdere pentru ţară şi ar genera cu siguranţă un plus de valoare dacă s-ar întoarce acasă," a declarat Marius Nedelcu, Director of Brand Marketing & Market Expansion, TransferGo.

În 2019, Ministrul Românilor de Pretutindeni estima că numărul românilor din diaspora se ridică la 5,6 milioane de români, din totalul de 9,7 milioane de români aflaţi în afara graniţelor ţării, diferenţa fiind dată de comunităţile istorice din ţările aflate în vecinătatea României.

Mai mult, potrivit Băncii Mondiale, în 2019, valoarea remitenţelor băneşti ale diasporei către România a fost de 7,2 miliarde de dolari, acestea reprezentând un procent de 3% din PIB-ul României, în creştere cu un procent faţă de anul anterior. De asemenea, conform datelor făcute publice în anii anteriori de către Banca Naţională a României, românii din străinătate au trimis acasă aproximativ 3,792 miliarde de euro în 2017, respectiv 3,153 miliarde de euro în 2016.

Campania TransferGo îşi propune să schimbe în bine percepţia publicului local asupra diasporei şi din prisma materialelor apărute în media locală. Astfel, potrivit unei analize calitative derulate de companie şi partenerii săi, care a luat în considerare 500 articole din media locală, apărute în perioada 2017-2020, aproape un sfert din articolele din ultimii 3 ani reflectă o tentă negativă a percepţiei opiniei publice asupra imigranţilor români. Totodată, în 2020 se observă cea mai mare pondere de articole cu expresii denigrante la adresa imigranţilor români, din ultimii 3 ani (22,4%, peste dublul anului anterior) - o parte din acestea reprezentând într-adevăr preluarea unor citate din spaţiul public.

TranferGo este singura companie paneuropeană de transfer de bani care poate garanta că fondurile clienţilor vor ajunge la destinaţie în 30 minute şi este preferată de imigranţii care trimit bani acasă, datorită lipsei procedurilor birocratice ale băncilor, precum şi datorită taxelor mai mici.

Pe plan local, compania este prezentă din 2015, iar anul trecut, au fost operate către Româniapeste jumătate de milion de transferuriprin intermediul TransferGo, 80% dintre acestea fiind efectuate de pe aplicaţia pentru dispozitive mobile. Mai mult, în luna aprilie a acestui an, TransferGo a raportat o creştere de 50% a transferurilor către ţara noastră, precum şi un grad de utilizare al aplicaţiei de peste 60%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro