Transgaz a finalizat evaluarea de mediu pentru Planul de Dezvoltare a Sistemului Naţional de Transport gaze naturale 2021-2030

G.U.
Piaţa de Capital / 11 februarie 2022

Sursă foto: Transgaz / Facebook

Sursă foto: Transgaz / Facebook

Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz a finalizat procedura de evaluare de mediu pentru Planul de Dezvoltare a Sistemului Naţional de Transport gaze naturale 2021 - 2030, conform unui comunicat al operatorului pieţei noastre de capital.

De asemenea, potrivit sursei citate, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a emis Avizul de Mediu.

"Finalizarea cu succes a Evaluării Strategice de Mediu creează premisele necesare pentru accelerarea programului ambiţios de investiţii al SNTGN Transgaz SA, asigurându-se în acelaşi timp un nivel înalt de protecţie a mediului, de respectare a standardelor de mediu şi social", se precizează în comunicat.

Documentaţiile de mediu solicitate în procedură au fost pregătite cu ajutorul experţilor, în urma consultărilor cu reprezentanţii grupului de lucru privind evaluarea de mediu, desemnat de MMAP, care au permis stabilirea obiectivelor specifice de mediu, obiectivele de mediu relevante pentru PDSNT, identificarea potenţialului impact asupra mediului generat de implementarea proiectelor propuse, măsuri de prevenire, reducere/compensare a efectelor semnificative asupra mediului, programul de monitorizare a efectelor semnificative asupra mediului ale implementării planului.

Realizarea Evaluării Strategice de Mediu a fost facilitată de Banca Europeană de Investiţii în temeiul unui acord privind furnizarea de servicii de consultanţă prin intermediul Hub-ului European de Consultanţă pentru Investiţii (European Investment Advisory Hub - EIAH sau Hub-ul). EIAH este un parteneriat între Grupul BEI şi Comisia Europeană, ca parte a Planului de investiţii Europa. Acesta este conceput pentru a acţiona ca un punct unic de acces la o ofertă cuprinzătoare de servicii de consultanţă şi asistenţă tehnică pentru identificarea, pregătirea şi dezvoltarea proiectelor de investiţii în întreaga Uniune Europeană şi vine în sprijinul promotorilor de proiecte, atât publici, cât şi privaţi.

Potrivit sursei citate, sprijinul BEI pentru realizarea Evaluării Strategice de Mediu se inscrie în politica BEI de facilitare a investitiilor sustenabile şi responsabile, cu respectarea legislaţiei relevante şi la cele mai înalte standarde de mediu.

"Acţiunea climatică este unul dintre principalele obiective ale băncii, care este urmărit prin finanţarea investiţiilor care atenuează schimbările climatice şi, de asemenea, prin furnizarea de servicii de consultanţă companiilor care doresc să îşi îmbunătăţească amprenta de carbon. Sprijinul acordat Transgaz pentru realizarea unei evaluări strategice de mediu se bazează pe o relaţie de afaceri existentă şi vizează accelerarea tranziţiei Transgaz către adoptarea unui model de afaceri compatibil cu o economie neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon", a declarat Christian Kettel Thomsen, vicepreşedinte al BEI.

Ion Sterian, directorul general al SNTGN Transgaz SA, a declarat: ''Finalizarea cu succes a Evaluării Strategice de Mediu confirmă angajamentul companiei pentru respectarea celor mai înalte standarde de mediu şi social în vederea realizării de investiţii pentru dezvoltarea Sistemului Naţional de Transport gaze naturale. Mulţumim încă o dată Băncii Europene de Investiţii pentru sprijinul acordat în vederea finalizării Evaluării Strategice de Mediu şi pentru finanţarea acordată grupului SNTGN Transgaz SA în vederea realizării proiectelor strategice de investiţii. Ne dorim să extindem colaborarea cu BEI, ca bancă europeană pentru climă şi unul dintre principalii finanţatori mondiali ai acţiunii climatice, astfel încât să fie facilitată tranziţia către o activitate neutră din punct de vedere climatic".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. si cu toate astea, de ce e TGN la minime? Doar din cauza dividendelor reduse?

    1. Fapt e ca profitul a scazut de la 600 ml in 2017 si 2018 pana la putin peste 100 in ultimii 2 ani. Ti se pare putin?

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro