Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

"Transgaz" propune un dividend de 17,58 lei/acţiune

ADRIAN DRĂGHICI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Conducerea "Transgaz" (simbol TGN) propune acţionarilor acordarea de dividende de 17,58 lei per acţiune, potrivit convocatorului Adunării Generale din 28 aprilie, transmis Bursei de Valori Bucureşti

Valoarea cumulată a dividendelor este de 207 milioane lei (46,2 milioane euro), reprezentând cu puţin peste 60% din profitul net înregistrat anul trecut de companie, de 334,5 milioane lei.

Câştigul de anul trecut este similar cu cel din 2012.

În 2013, compania a avut o cifră de afaceri de 1,51 miliarde de lei, mai mare cu 10% decât cea înregistrată în anul precedent.

Explicaţia creşterii modeste a profitului raportat la cifra de afaceri constă în majorarea cu 10% a cheltuielilor în 2013, la 1,127 miliarde lei, de la 1,025 miliarde lei în 2012, şi a pierderilor de 105 milioane de lei înregistrate din activitatea financiară.

Acţiunile TGN au scăzut, ieri, cu 1,12%, la 194,4 lei/unitate.

Adrian Ormenişan, director de tranzacţionare la "SSIF Broker", consideră că evoluţia din ultimele săptămâni a titlurilor TGN este corelată cu evoluţia pieţelor externe.

"Investitorii consideră acţiunile Transgaz un refugiu în această perioadă, deoarece au o volatilitate scăzută şi, în plus, oferă şi dividende", a concluzionat directorul de "SSIF Broker".

Marcel Murgoci, director de operaţiuni la "Estinvest" Focşani, ne-a spus: "Randamentele superioare oferite de dividende, raportate la depozitele bancare, au convins investitorii că acţiunile TGN le oferă o siguranţă mai mare, decât ce le oferă o bancă".

În AGA, acţionarii vor discuta şi despre înfiinţarea unei reprezentanţe a companiei la Bruxelles.

Acţionarii companiei, la sfârşitul anului 2013, erau, conform BVB, statul român prin Secretariatul General al Guvernului (58,5%), şi alte persoane fizice şi juridice (41,5%).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS