Transilvania Investments şi THR Marea Neagră mizează pe un grad de ocupare de 70% pentru sezonul estival

S.B.
Piaţa de Capital / 1 august

Transilvania Investments şi THR Marea Neagră mizează pe un grad de ocupare de 70% pentru sezonul estival

Cu o primă lună de sezon estival peste media ultimilor ani, Transilvania Investments, acţionarul principal la Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră SA (THR), estimează un grad de ocupare de 70% pentru vara 2022.

Interesul crescut al turiştilor români pentru sudul litoralului şi preţurile sub media practicată de piaţă susţin o creştere a cererii pentru cele peste 5.000 de locuri de cazare pe care compania, prin intermediul THR, le deţine în circuitul turistic.

"Am reuşit să depăşim, cu rezultate mulţumitoare, cea mai dificilă perioadă din sezon, când, asemenea tuturor operatorilor de pe litoral, a trebuit să gestionăm nu doar lipsa, tradiţională, a turiştilor pe litoralul românesc ci şi criza de personal din sector.", spune Radu Roşca, preşedinte Transilvania Investments. "Intrăm în săptămânile de vârf cu o echipă închegată şi cu un grad de rezervare de până la 95% în cazul unora dintre hotelurile noastre, pentru perioada 15 iulie - 15 august."

Staţiunea Saturn rămâne principala zona de atragere a turiştilor, aici compania operând peste 2.000 de camere în hoteluri aflate în administrarea THR sau închiriate. Pentru prima lună a sezonului, media unui sejur a fost de 3-4 zile, dar aceasta se va dubla, potrivit prognozelor, în luna august. Începând din acest an, în hotelurile Cleopatra 4 şi Narcis 3 au fost introduse servicii tip all inclusive, în urma cererii tot mai crescute din partea turiştilor. În cazul clienţilor din Saturn, 99% sunt turişti români, cu o medie de vârstă de 33 de ani, ce optează în principal pentru hoteluri poziţionate pe plajă, fiind considerat un criteriu cheie în alegerea cazării.

Compania a investit, în ultimul an, peste 1 milion de Euro în hotelurile pe care le administrează direct pe litoral, pentru a le aduce mai aproape de standardele dorite de clienţi. Vraja Mării din Eforie Nord este locaţia ce a trecut prin cele mai importante lucrări de renovare şi chiar dacă rămâne clasificată, pentru moment, la 2, condiţiile de aici au fost mult îmbunătăţite.

THR Marea Neagră este o companie listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul EFO, rezultatele semestriale ale acesteia urmând a fi publicate în luna august a.c.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

18 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8793
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8008
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0325
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7839
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.7882

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro