TRANZACŢIE DE 147 MILIOANE EURO, CEA MAI MARE DIN DOMENIU, ÎN 2022Bank of Cyprus a scăpat de creditele neperformante de la noi

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 26 august

Bank of Cyprus a scăpat de creditele neperformante de la noi

Bank of Cyprus a finalizat vânzarea unui portofoliu de creanţe neperformante garantate şi a unor imobile recuperate situate în România, în valoare nominală totală de aproximativ 147 de milioane de euro, către o entitate din grupul APS, după cum au anuntat Reff & Asociaţii şi Deloitte România, care au asistat tranzacţia. Aceasta a fost semnată în luna mai 2022 şi a fost finalizată în data de 24 august 2022, după ce a fost analizată de Consiliul Concurenţei.

Vânzarea portofoliului rezidual de active neperformante deţinute de grupul cipriot în România a fost decisă în contextul încetării operaţiunilor Bank of Cyprus din ţara noastră, proces care a fost implementat, în mod gradual, pe parcursul ultimilor ani.

"Aceasta a fost ultima tranzacţie importantă care face parte din planul nostru de a ieşi de pe pieţele străine şi de a continua să ne concentrăm pe deservirea pieţei din ţara noastră de origine", a spus Ioannis Petrou, Manager Corporate Finance Solutions, Bank of Cyprus.

Pe tot parcursul proiectului, avocaţii de la Reff & Asociaţii | Deloitte Legal au asistat banca cu privire la toate aspectele juridice pe care le-a implicat procesul de vânzare, de la etapa preliminară de structurare juridică, la redactarea pachetului de documente de tranzacţie, pe parcursul negocierilor cu cumpărătorul, inclusiv în cadrul şedinţelor de semnare şi de finalizare a tranzacţiei, şi vor continua să ofere asistenţă juridică pentru îndeplinirea tuturor formalităţilor post-vânzare.

Complexitatea particulară a acestei tranzacţii derivă atât din caracterul eterogen al pachetului de active vândute, cât şi din incidenţa mai multor regimuri juridice (român, cipriot şi englez) şi formalităţile specifice care trebuie îndeplinite în fiecare jurisdicţie relevantă, explică sursele citate.

Andrei Burz-Pînzaru, Partener la Reff & Asociaţii | Deloitte Legal, a declarat: "Finalizarea acestei tranzacţii, care este, conform informaţiilor publice disponibile, cea mai mare tranzacţie de acest tip din piaţa creditelor neperformante din România în anul 2022, reprezintă un mare succes pentru echipa noastră, având în vedere gradul ridicat de complexitate a proiectului şi calendarul strâns de implementare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9186
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6835
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9766
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7021
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.0437

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro