Trei tiruri ale Crucii Roşii Române au plecat în această dimineaţă din Bucureşti către Ucraina

V.G.
Miscellanea / 10 ianuarie

Trei tiruri ale Crucii Roşii Române au plecat în această dimineaţă din Bucureşti către Ucraina

În această dimineaţă a plecat către Ucraina în regiunea Uzhhorod, convoiul umanitar al Crucii Roşii Române pentru a aduce noi ajutoare, solicitate de Crucea Roşie ucraineană în special pentru a face faţă crizei de energie electrică şi frigului, informează un comunicat de presă transmis redacţiei.

A trecut aproape un an de zile de la intensificarea conflictului armat din Ucraina. În acest timp, milioane de oameni au fost forţaţi să îşi părăsească casele şi să lase totul în urmă. Crucea Roşie Română a oferit sprijin continuu refugiaţilor din Ucraina, nu doar ajutându-i să înceapă o nouă etapă a vieţii lor în ţara noastră, dar şi prin materiale de strictă necesitate trimise în Ucraina.

Potrivit sursei citate, astăzi, trei tiruri cu 483 de pachete (kituri) de dormit în valoare de 305 000 euro au pleacat din depozitul Crucii Roşii Române, pus la dispoziţie gratuit de catre CTPark, către depozitul Crucii Roşii Ucrainene din Uzhhorod. De aici, materialele umanitare vor fi distribuite în locurile cu cel mai mare deficit de electricitate, acolo unde oamenii suferă de frig.

Un kit de dormit are o valoare de 208 euro şi conţine: un pat pliant, o saltea, o lenjerie de pat, o pernă, o pătură şi 2 prosoape. Achiziţia materialelor a fost posibilă prin donaţia UiPath Foundation în valoare de 50000 euro şi donaţia Infineon Technologies Romania în valoare de 9000 euro. Diferenţa de aproximativ 246000 de euro provine din fonduri primite de Crucea Roşie Română în cadrul campaniei "'Umanitatea nu are graniţe'', desfăşurată de în anul 2022.

"Tragicul conflict care afectează teritoriul ucrainean de aproape un an de zile, a făcut ca, începând din februarie 2022, Crucea Roşie Română să joace un rol important în numeroase misiuni umanitare: de la trimiterea periodică a convoaielor cu ajutoare umanitare, la asigurarea strictului necesar pentru refugiaţii ucraineni în Romania. În contextul frigului şi al crizei energetice, nu puteam să nu fim din nou prezenţi, răspunzând prompt la apelul organizaţiei noastre surori din Ucraina", a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roşii Române.

De la începutul conflictului, Crucea Roşie Română a trimis peste 150 de tiruri cu materiale umanitare în Ucraina, livrând astfel peste 3300 tone de produse de strictă necesitate către populaţia afectată de război, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb