Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Treizeci şi patru de militari americani răniţi în atacurile iraniene cu rachete în Irak

B.D.
Internaţional /

Treizeci şi patru de militari americani răniţi în atacurile iraniene cu rachete în Irak

Treizeci şi patru de militari americani au suferit leziuni cerebrale în urma atacului de la 8 ianuarie cu 22 de rachete al Gardienilor Revoluţiei vizând baza aeriană Ain al-Assad în care se aflau, în Irak, un bilanţ în creştere care a irupt în campania prezidenţială americană, după ce Donald Trump a anunţat că nicio persoană nu a fost rănită în atac, relatează AFP.

Dintre cei 34 de militari, jumătate s-au întors deja în unităţile lor, însă opt militari au fost reptriaţi în Statele Unite, iar alţi nouă au fost evacuaţi către un spital militar american în Germania.

Aceşti militari răniţi primesc îngrijiri pentru comoţii cauzate de explozii, a precizat vineri, într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al Departamentului american al Apărării, Jonathan Hoffman.

Între simptomele prezentate de aceşti militari, el a citat "dureri de cap, ameţeli, hipersensibilitate la lumină, agitaţie şi greaţă".

Aceste simptome au dispărut rapid în unele cazuri, însă în cazul altora s-au agravat, iar militarii a fost necesar să fie evacuaţi.

În noaptea de 7 spre 8 ianuarie, Teheranul a lansat 22 de rachete asupra bazelor irakiene Ain al-Assad (vest) şi Erbil (nord), în care sunt staţionaţi unii dintre cei 5.200 de militari americani desfăşuraţi în Irak, ca represalii faţă de asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani.

"Niciun american nu a fost rănit în atacurle din noaptea trecută", declara la puţin timp după atac preşedintele american Donald Trump într-un discurs televizat.

Însă, săptămâna trecută Pentagonul a recunoscut că 11 militari au suferit, în realitate, comoţii cerebrale.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a explicat vineri noul bilanţ prin faptul că aceste simptome apar după mai multe zile.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS