Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Trezoreria SUA, dată în judecată pentru termenii salvării "Fannie Mae" şi "Freddie Mac"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Trezoreria SUA, dată în judecată pentru termenii salvării "Fannie Mae" şi "Freddie Mac"

Un grup de investitori având în frunte "Perry Capital" LLC, unul dintre cele mai mari fonduri de hedging din SUA, a acţionat în judecată Trezoreria americană din cauza modificării, în 2012, a termenilor acordului de salvare a "Fannie Mae" şi "Freddie Mac", companii de finanţare ipotecară preluate de guvern în perioada de vârf a crizei imobiliare, în 2008.

Dosarul, depus la Curtea Districtuală din Washington, arată că Trezoreria şi autoritatea de reglementare pentru "Fannie Mae" şi "Freddie Mac" (Federal Housing Finance Agency - FHFA) au încălcat, anul trecut, o lege din 2008, care plasa cele două companii ipotecare aflate în insolvenţă sub controlul legal al unei entităţi externe.

Departamentul Trezoreriei a modificat termenii acţiunii de salvare anul trecut, forţând societăţile "Fannie Mae" şi "Freddie Mac" să predea cea mai mare parte a profiturilor lor guvernului, respectiv înlocuind o cerinţă potrivit căreia societăţile plătesc dividende trimestriale de 10% pentru deţinerea de aproape 80% a guvernului.

"Perry Capital", care a început să investigheze situaţia ambelor firme de finanţare ipotecară în 2010, pretinde, în acţiunea depusă, că valoarea participaţiilor investitorilor a fost redusă la momentul la care guvernul a instituit modificarea termenilor privind dividendele.

Noua dispoziţie împiedică firmele să-şi constituie capital care ar fi permis răscumpărarea acţiunilor guvernamentale şi, în cele din urmă, funcţionarea independentă a lor, în beneficiul acţionarilor privaţi.

"Fannie Mae" şi "Freddie Mac" au revenit pe profit, iar până la finele lunii iunie, au plătit dividende de circa 132 miliarde dolari către contribuabili.

"Freddie Mac" şi "Fannie Mae" cumpără ipoteci în baza unei selecţii proprii, le garantează şi le transformă în titluri ipotecare pe care le vând investitorilor de pe piaţa secundară a ipotecilor. Astfel, ipoteca iniţială devine furnizoare de bani cu care sunt finanţate alte ipoteci pentru "americanii de rând".

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. "Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti !"

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS