Trump a eşuat în încercarea de a bloca dezvăluirea documentelor faţă de comitetul Camerei Reprezentanţilor care anchetează atacul de la Capitoliu

S.B.
Internaţional / 10 noiembrie 2021

Trump a eşuat în încercarea de a bloca dezvăluirea documentelor faţă de comitetul Camerei Reprezentanţilor care anchetează atacul de la Capitoliu

Donald Trump a eşuat în încercarea de a bloca dezvăluirea documentelor faţă de comitetul Camerei Reprezentanţilor care anchetează atacul din 6 ianuarie de la Capitoliu, iar primul set de acte este stabilit să fie predat până vineri, informează news.or.

Un judecător federal a decis marţi în favoarea comitetului Congresului şi a refuzat blocarea emiterii unor documente de la Casa Albă din timpul administraţiei Trump.

Decizia judecătoarei Tanya S. Chutkan înseamnă că primul set din documentele disputate trebuie să fie predar comitetului până vineri.

Judecătoarea a subliniat că e în interesul public analizarea evenimentelor din 6 ianuarie 2021, când a avut loc o "încercare fără precedent de a împiedica transferarea legitimă de putere de la o administraţie la următoarea".

Ea a adăugat că "pentru prima dată de la alegerile din 1860, transferul de putere nu a fost în mod clar paşnic".

Avocaţii fostului preşedinte american au deschis rapid un apel.

Trump a deschis la jumătatea lunii octombrie un proces împotriva comitetului Camerei Reprezentanţilor care anchetează revolta din 6 ianuarie de la Capitoliu şi împotriva Arhivelor Naţionale, căutând să blocheze înmânarea de documente.

Comitetul a cerut rapoartele de la Casa Albă din timpul lui Trump legat de revolta din 6 ianuarie.

Trump a deschis procesul pentru a bloca orice predare de documente căutate în Arhivele Naţionale de comitetul Congresului.

În proces erau nominalizate ca pârâte comitetul şi Arhivele Naţionale. A fost precizat că citaţia comitetului este invalidă pentru că acesta nu are putere de anchetare şi că materialele ar trebui protejate de "privilegiul executiv", dreptul preşedintelui de a menţine confidenţialitatea comunicării.

Comitetul Camerei a cerut Arhivelor Naţionale, în lunile martie şi august, documentele despre care spune că au legătură cu acţiunile administraţiei Trump dinaintea, din timpul şi de după revolta din 6 ianuarie de la Capitoliu, unde un grup de susţinători ai fostului preşedinte a intrat fără permisiune în clădire cu speranţa de a bloca înfrângerea lui electorală. Trump a notificat Arhivele Naţionale cărora le-a oferit oficial "privilegiu executiv".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro