Abonament gratuit

Trump ameninţă să pedepsească statele NATO

A.I.G.
Internaţional /

Trump ameninţă să pedepsească statele NATO

Statele membre NATO care nu alocă suficiente fonduri Apărării, în opinia lui Donald Trump, vor fi pedepsite fie printr-o reducere a nivelului comerţului cu Statele Unite, fie prin impunerea unor taxe vamale, a ameninţat locatarul Casei Albe la Londra, înaintea summitului prin care Alianţa Nord-Atlantică marchează 70 de ani de la înfiinţare, relatează The Associated Press.

Trump se plânge de când a venit la putere, în ianuarie 2017, de faptul că Washingtonul suportă o povară prea mare în NATO şi că state care nu alocă suficiente fonduri Apărării trăiesc pe spinarea americanilor.

Trump a citat ţări care nu îşi respectă angajamentele cu privire la creşterea bugetului Apărării şi a ameninţat că "poate le voi pedepsi din punct de vedere comercial". El a subliniat că va găsi ceva "pentru ca ele să plătească". Trump a făcut aceste declaraţii la Londra înainte să participe la summitul NATO.

Înainte ca Trump să fie ales preşedinte, statele membre NATO au convenit, în 2014, să aloce de 2% din PIB până în 2024.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a anunţat că majoritatea celor 29 de state membre NATO s-au dotat cu planuri în vederea atingerii acestui obiectiv.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Asta i conducatorul lumii libere, chipurile!!! Un mosneag sclerozat care nu intelege ca influenta lor se bazeaza pe puterea si bazele militare pe care le tolereaza o lume intreaga! El vrea sa fim si ... si cu banii luati!

    1. La un imperiu vii cu buzunarele goale sau cu pantalonii pe vine ? In numele securitatii te lasi iubit in ce pozitie vrei.

    O gandire exceptionala pe termen scurt ca economist dar dezastruoasa ca politician pe termen mediu si lung. Din pacate trebuie sa prevaleze gandirea politica pe termen mediu si lung. Orice gol lasat de influenta Americii in lume a fist imediat umplut de lideri locali autoritari Cu ambitii hegeminice la nivel regional. Vezi Turcia.

    Pana acum niste ani ma gandeam ca Putin este cel mai mare nenorocit; dictator, isi omoara proprii oameni atunci cand "democratia" din Rusia isi ia nasu' la purtare, etc. Dupa care au aparut Trump si Erdogan. Unul e cam imbecil, celalalt cam criminal. Dintr-o data, Putin nu mai are alura de nenorocitul nr 1. Este in continuare un nenorocit, dar cred ca e nr 3. Ce ma deranjeaza cel mai tare la Putin este ca e un tip lucid. Are scoala KGB , stie sa astepte, stie cand sa puncteze, maraie la Nato atat cat trebuie, nu mai mult, nu mai putin. Erdogan este un criminal , punct. Dar Trump.....nu stii daca sa plangi sau sa razi cand spune sau face ceva......el "pedepseste " pe toata lumea......e atat de idiot , ca si-a stricat relatiile cu toti aliatii.....iar Putin, castiga nefacand nimic.......Trump face posibil proverbul: " daca astepti suficient de mult, vei vedea cadavrul dusmanului tau trecand prin fata geamului tau".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie