Abonament gratuit

Trump condamnat pentru că şi-a folosit fundaţia de binefacere ca instrument politic

D.F.
Internaţional /

Trump condamnat pentru că şi-a folosit fundaţia de binefacere ca instrument politic

Donald Trump a fost conamnat de un tribunal de la New York să plătească suma de două milioane de dolari reprezentând reparaţii, în cadrul unui acord amiabil, din cauză că şi-a folosit fundaţia - Trump Foundation - ca instrument politic, relatează AFP.

Procurorul statului New York a atacat în justiţie fundaţia şi pe administratorii acesteia în iunie 2018, acuzându-l pe Trump de faptul că a folosit această orgaizaţie în scopuri personale şi nu pentru a face acte de caritate.

În pofida faptului că preşedintele american a dat asigurări în mai multe rânduri că nu a comis vreo infracţiune în acest dosar, Trump a încheiat - la fel ca trei dintre copiii săi, şi anume Donald Jr, Eric şi Ivanka - un acord amiabil cu procurorul Letitia James, pentru ca aceasta să pună capăt procedurii, potrivit unor documente depuse la dosar.

Ultima parte a acestui acord vizează o gală de caritate organizată în ianuarie 2016 în Iowa.

Evenimentul a fost gestionat, de fapt, de echipa sa de campanie. Suma de 2,8 milioane de dolari - strânsă în cursul acestei gale - doar a tranzitat fundaţia, folosită ca instrument de campanie de către Donald Trump.

Banii au fost daţi, până la urmă, unor asociaţii de susţinere a veteranilor, însă procurorul a denunţat un amestec între activităţile politică şi umanitară, într-o demostraţie publică a generozităţii lui Donald Trump.

Pentru a sancţiona nerespectarea de către Trump a obligaţiilor sale de administrator de fundaţie, o judecătoare de la Curtea Supremă a statului New York, Saliann Scarpulla, l-a condamnat pe preşedintele Statelor Unite la plata sumei de două milioane de dolari reparaţii.

Potrivit procurorului James, Trump "recunoate personal că a folosit în mod necuvenit fonduri ale fundaţiei".

Potrivit hotărârii, Donald Trump şi-a asumat mai multe angajamente în faţa Curţii prin care "comportamentul care a generat această acţiune să nu se mai repete în viitor".

Fundaţia a fost dizolvatăîn mod oficial în decembrie 2018.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS