Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

Trump îndeamnă India şi Pakistanul la dialog în problema Caşmirului

I.M.A.
Internaţional /

Donald Trump (Sursă foto: Twitter)

Donald Trump (Sursă foto: Twitter)

Preşedintele american Donald Trump a îndemnat India şi Pakistanul la dialog pe tema situaţiei în Caşmir, după ce a discutat la telefon cu premierul pakistanez Imran Khan, a anunţat Casa Albă, relatează AFP.

"Preşedintele (Trump) a amintit importanţa ca India şi Pakistanul să reducă tensiunile cu privire la (statul) Jammu-şi-Caşmir prin intermediul unui dialog bilateral", a anunţat vineri Exercutivul american într-un comunicat.

Islamabadul a anunţat la rândul său că Imran Khan i-a "prezentat detaliat punctul de vedere al Pakistanului preşedintelui Trump" în cursul discuţiei lor la telefon.

Cei doi au purtat "o discuţie bună", în cursul căreia "s-a decis să rămână în contact constant", a precizat ministrul pakistanez de Externe Shah Mehmood Qureshi.

Donald Trump l-a primit pe Imran Khan la Washington la 22 iulie şi s-a oferit să joace rolul de mediator între Pakistan şi India în problema Caşmirului, conform sursei citate.

Preşedintele american a spus că a primit o solicitare în acest sens din partea premierului indian Narendra Modi, ceea ce New Delhi a dezminţt imediat.

India a decis, la 5 august, să revoce statutul de autonomie a părţii Caşmirului asupra căreia deţine controlul şi pe care o revendică Pakistanul.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS