Abonament gratuit

Trump "ordonă" companiilor americane să înceapă imediat să caute o alternativă comercială la China

I.A.M.
Internaţional /

Donald Trump

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri că ordonă "companiilor americane extraordinare să înceapă imediat să caute o alternativă la China, inclusiv pentru readucerea companiilor acasă şi fabricarea produselor voastre în SUA". Trump s-a referit şi la preşedintele Rezervei Federale (Fed), Jerome Powell, întrebându-se cine este cel mai mare inamic, Powell sau preşedintele chinez Xi Jinping, relatează CNBC.

Trump a mai spus că ordonă tuturor companiilor care oferă servicii poştale, între care FedEx, Amazon, UPS şi United States Post Office, "să depisteze şi să refuze toate livrările de Fentanyl din China (sau din alte părţi!)."

De asemenea, Trump urma să răspundă vineri noii runde de tarife anunţate de China pentru produse din Statele Unite.

Casa Albă nu a răspuns imediat la întrebarea dacă anunţul făcut de Trump, prin intermediul a patru postări pe Twitter, reprezintă un ordin oficial din partea preşedintelui.

Nu este clar cum, sau cu ce autoritate, ar putea implementa preşedintele aceste ordine, sau dacă a făcut deja acest lucru.

În urma mesajelor publicate de Trump pe Twitter, indicele Dow Jones a scăzut cu 1,6%, S&P 500 cu 1,7%, iar Nasdaq Composite cu 2%.

Trump l-a atacat şi pe preşedintele Fed, Jerome Powell, care s-a angajat vineri, la reuniunea anuală a băncii centrale de la Jackson Hole, Wyoming, să "ia măsurile corespunzătoare" pentru a susţine economia, pe fondul "deteriorării" perspectivei economiei globale, transmite aceiaşi sursă.

Trump a reacţionat pe Twitter: "Cine este cel mai mare inamic", Powell sau preşedintele chinez Xi Jinping?

Powel a spus că economia "continuă să performeze bine, în ansamblu", dar a recunoscut "că incertitudinile din politicile comerciale par să joace un rol în încetinirea economiei globale".

Trump a scris pe Twitter: "Ca de obicei, Fed nu a făcut nimic".

Nu este clar ce aştepta Trump să facă banca centrală la simpozion, în condiţiile în care viitoarea şedinţă de politică monetară va avea loc la jumătatea lunii septembrie.

China a anunţat vineri că va aplica tarife de retorsiune de 5% şi 10% pentru importuri din SUA de 75 de miliarde de dolari. Noile tarife, care vor intra în vigoare pe 1 septembrie şi pe 15 decembrie, datele la care vor intra în vigoare tarifele americane de 10% pentru importuri din China de 300 de miliarde de dolari care nu sunt încă penalizate.

Consilierii pentru comerţ Robert Lighthizer şi Peter Navarro s-ar fi aflat în preajma biroului oval înainte ca trump să publice mesajele pe Twitter. O sursă a declarat ulterior pentru CNBC că Trump se întâlneşte vineri cu echipa sa în domeniul comerţului, conform sursei citate.

Trump urmează să plece vineri noaptea spre Franţa , pentru a participa în acest weekend la summitul grupului celor mai dezvoltate şapte state ale lumii.

Preşedintele american a declarat de mult timp că Xi îi este prieten, el dând vina pe foştii lideri americani, nu pe China, pentru situaţia incorectă care există în relaţiile comerciale dintre cele douî superputeri economice.

Opinia Cititorului ( 5 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. 1 SINGUR INAMIC , EXISTA IN POVESTEA ASTA !!! SI ACELA , E CHIAR EL , TOVARASUL TRUMP !!! LASA NENE , COMERTUL LIBER , SA NEGOCIEZE FIECARE COMPANIE , CU ALTA COMPANIE , CUM POATE , SI CUM SE PRICEPE !!! ,,, VREAU SA-TI VAND , CUTARE LUCRU !!! IL VREI ??? CAT ??? ATATA !!! E BINE !!! S-AU , NU E BINE !!! E PREA MULT !!! OFER ATAT !!! E PREA PUTIN , EU VREAU , ATAT !!! ,,, NU TE BAGA TU , PESTE EI , TU , A TREIA PERSOANA , CA SA STRICI TOTUL , CA NU-TI CONVINE TIE PRETURILE !!! DACA S-A HOTARAT , SI S-A SEMNAT 1 CONTRACT , INTRE 2 FIRME , DE CE TE BAGI TU , SA HOTARASTI PESTE EI , ALTCEVA ??? TOATE ASTEA , MIROS URAT , A COMUNISMO-STALINISM !!! BINE DE TOT !!! S-AU , A BAUT SI EL DIN CANA , DUPA TOVARASUL DRAGNEA , SI CEI DIN JURUL LUI , CARE , FARA SA SE SFATUIASCA CU NIMENI , AU HOTARAT ORDONANTA 114 , ALE CAREI EFECTE SE RESIMT , SI ASTAZI IN ROMANIA , CU SCUZA , RIDICOLA DE ALTFEL , CA : ,,,, AM GRESIT SI NOI , CA OAMENI , SANTEM !!! ,,,, ATUNCI , CINE E INAMICUL ??? DRAGNEA , AVEA URA PE BANCI , FIINDCA AU AVUT CASTIGURI MARI , SI URMAREA SA LE JEFUIASCA , PRIN ACEA 114 , IAR TRUMP ARE URA DE MULTA VREME , PE GERMANIA , DIN CAUZA MILIOANELOR DE MASINI , DAIMLER , BMW SI WLW-agen , CARE , ZICEA EL , AU AJUNS , SA IMPANZEASCA AMERICA , SI PE CHINA , DIN CAUZA PRODUSELOR LOR MAI IEFTINE , DECAT CELE AMERICANE !!! ASA CA , A HOTARAT DEOCAMDATA , SA DIJMUIASCA CHINA , GERMANIA , URMAND IN CURAND !!! CINE E INAMICUL ???

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Deficitul comercial ridicat SUA - China creeaza probleme economiei SUA. Aceeași problema o avem și noi atâta doar ca noi nu prea avem cum sa ne protejăm. Trump face bine ce face din punctul de vedere al SUA. Binele comun e o ILUZIE.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Foarte corect !!! Asa presedinte patriot mi-aș dori să avem si noi .

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Moșule, individul era patriot dacă vorbea în numele statului ebraic. Ai înțeles pulica?

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   ... Ca sa nu mai pomenesc de cât de "liberalizata" e piața chineză. Fără aprobarea Partidului Comunist Chinez nu îți deschizi nici o firma în China. Tre sa dovedești avantajele pe care firma nou înființată le aduce poporului chinez. Punct. Avantaje pe termen lung nu lozinca cu "creare de noi locuri de munca ieftine". Adică cum? Occidentalii va primesc pe piața lor libera iar voi... Evident, americanii pun piciorul în prag. Zona Euro de obicei se deșteaptă mai târziu.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS