Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Trump scuteşte UE încă o lună de la taxele vamale pentru oţel şi aluminiu

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Trump scuteşte UE încă o lună de la taxele vamale pentru oţel şi aluminiu

Preşedintele american Donald Trump a decis, săptămâna aceasta, să prelungească cu o lună perioada în care exceptează Uniunea Europeană şi alte state de la aplicarea taxelor vamale speciale impuse de Administraţia SUA importurilor de oţel şi aluminiu

Noua decizie a fost anunţată în seara zilei de 30 aprilie şi a intrat în vigoare la 1 mai (termenul anterior până la care a fost valabilă exceptarea de la plată).

Astfel, ţările UE au la dispoziţie încă 30 de zile ca să negocieze cu SUA o soluţie de compromis. De acelaşi tratament beneficiază Canada şi Mexic.

Coreea de Sud, care a renegociat acordul bilateral cu Statele Unite încă de luna trecută, a fost scutită definitiv de noile taxe vamale. În schimb, taxele sunt aplicate produselor din oţel şi aluminiu care intră în SUA din China, Rusia şi Japonia.

Amintim că Uniunea Europeană ameninţa că va impune taxe vamale suplimentare la unele produse americane reprezentative, dacă SUA ar fi taxat de la 1 mai importurile de oţel şi aluminiu din SUA.

În noul context, Uniunea Europeană a solicitat să fie exceptată permanent de la taxele vamale speciale, avertizând că incertitudinea generată de amânarea decisă de Trump afectează companiile europene.

Comisia Europeană a informat că a luat act de decizia SUA privind prelungirea exceptării de la plata taxelor la importurile de oţel şi aluminiu până la 1 iunie 2018, subliniind: "Decizia SUA prelungeşte incertitudinea de pe pieţe, situaţie care afectează deja procesul decizional în mediile de afaceri. Uniunea Europeană trebuie să fie exceptată permanent şi total de la aceste măsuri, întrucât nu pot fi justificate prin raţiuni de securitate naţională".

Comisia Europeană a reamintit că volumul excesiv din sectorul oţelului şi cel al aluminiului nu provine din Uniunea Europeană.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
Centrul de conferinţe Sheraton
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS