BURSA Analytics

TTS - cea mai bună evoluţie din indicii BET şi BET - XT

T.B., F.D.
BURSA Analytics / 27 martie

TTS - cea mai bună evoluţie din indicii BET şi BET - XT

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 18 - 25 MARTIE 2024

Erste are o ţintă de preţ de 30,4 lei pentru acţiunile companiei, cu 8% peste cotaţia curentă din piaţă

Titlurile transportatorului de mărfuri pe Dunăre şi operatorului portuar Transport Trade Services (TTS) au înregistrat un randament de 4,95% în perioada 18 - 25 martie 2024, în raport cu moneda euro, reprezentând astfel acţiunile cu cea mai bună evoluţie din indicii BET şi BET-XT, în perioada avută în vedere.

Erste Group şi-a menţinut ţinta de preţ pentru acţiunile TTS la 30,4 lei pentru următoarele douăsprezece luni, modificându-şi recomandarea din "Cumpărare" în "Acumulare", conform ultimului raport publicat pe portalul BVB Research Hub.

Obiectivul de preţ era cu 10,5% peste cotaţia TTS din data de 22 martie, ziua publicării raportului. De asemenea, ţinta celor de la Erste este cu 8,2% peste ultima cotaţie de ieri a acţiunii companiei, de 28,1 lei.

"Rezultatele preliminare publicate de TTS au reconfirmat 2023 drept un an record, după cum ne aşteptam. Cel de-al patrulea trimestru a arătat un declin al profitabilităţii ce poate fi mai mult decât un simplu efect sezonier; poate prevesti o nouă evoluţie în factorii determinanţi pentru companie", se arată în raportul Erste, semnat de Caius Râpanu.

Pentru 2024, compania estimează un an mai "normal", cu venituri în scădere şi costuri în creştere. "Volumele (n.r. transportate) de minerale şi substanţe chimice ar trebui să înceapă să crească şi să compenseze parţial volumele mai reduse de cereale, în vreme ce costurile mai mari cu personalul şi amortizarea ar trebui să depăşească economiile cu combustibilul. Scăderea marjei este, în mare măsură, în concordanţă cu estimările noastre anterioare, însă se pare că perspectiva companiei este puţin mai prudentă faţă de estimarea noastră anterioară", se arată în raport, adăugându-se că evaluarea realizată de Erste pentru TTS va fi actualizată imediat ce datele operaţionale şi financiare pentru 2023 vor fi publicate.

Pentru acest an, Erste estimează că Transport Trade Services va avea avea vânzări nete de aproape 1,26 miliarde de lei, cu 6% peste cele din 2023 şi un profit net de 223,6 milioane lei, în scădere cu 34% comparativ cu cel din anul trecut.

Indici - BET s-a apreciat cu 2,18%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu excepţia SIF-urilor, s-a apreciat, în perioada 18 - 25 martie 2024, cu 2,18%.

Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a scăzut cu 0,1%, în intervalul 18 - 25 martie 2024. Indicele BET-XT s-a apreciat cu 1,85% în perioada menţionată.

UCM Reşita - pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB

În topul randamentelor de la BVB, din intervalul 18 - 25 martie 2024, se situează titlurile UCM Reşiţa, ce au crescut cu 17,25%. Pe locul al doilea se află acţiunile companiei Alumil, cu o creştere de 14,6%, iar pe locul al treilea se află titlurile Comelf, cu o apreciere de 8,27%.

Fonduri de investiţii - randament de 3,83% pentru FDI Audas Piscator

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 15 - 22 martie 2024, este condus de titlurile FDI Audas Piscator, cu o apreciere de 3,83%.

Pe locul al doilea al podiumului s-au situat titlurile ETF BET Patria-Tradeville, ce au înregistrat o apreciere de 3,09%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Certinvest BET Index, care au urcat cu 3%.

Bitcoin - creştere de 4,82%

Bitcoin a înregistrat o apreciere de 4,82%, în intervalul 18 - 25 martie 2024, în raport cu moneda euro.

Cotaţia aurului a urcat cu 1,3%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a apreciat cu 0,01%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. sa cumpere erste

    1. sa cumpere si medlife la 4x bv, companie pe pierdere

      erste,cumpara bitcoin. ca ala creste mereu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9704
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5850
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1659
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9171
Gram de aur (XAU)Gram de aur355.8616

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb