DIGI Comunications

TURCAN, DESPRE INTERZICEREA CUMULULUI PENSIEI CU SALARIUL ÎN SISTEMUL PUBLC:"Proiectul este aproape finalizat"

A.P.
Politică / 27 februarie

"Proiectul este aproape finalizat"

Raluca Turcan a declarat, întrebată sâmbătă când va fi efectuată interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public, că proiectul este aproape finalizat şi vor mai fi făcute câteva consultări pentru ca el să fie constituţional şi să nu creeze distorsiuni în economie, potrivit News.

"Cât de curând. Proiectul este aproape finalizat. Mai avem consultări, astfel încât el să fie în primul rând constituţional. În acelaşi timp să nu creeze distorsiuni în economie. Aş vrea să reţineţi că aici e vorba de mai mult decât cumulul pensie salariu la stat. În primul rând, proiectul a izvorât din curentul care există în sistemul public ca odată pensionat în sistemul public, uneori chiar şi anticipat, a doua oară să te angajezi din nou la stat. Ori noi prin acest proiect dăm în primul rând posibilitatea oamenilor din sistemul public să muncească opţional dacă vor până la 70 de ani. În momentul în care fac acea opţiune să muncească până la 70 de ani, să beneficieze de salariu, dar să nu poată să cumuleze şi pensia", a spus Raluca Turcan, întrebată despre subiect sâmbătă la Parlament.

Ministrul Muncii a adăugat că un alt aspect important este faptul că acest proiect încurajează munca în sistemul public şi menţinerea în viaţa activă.

"Un alt lucru este de important e şi prevederea prin care odată ieşit la pensie din sistemul public, dacă vrei să te reangajezi, poţi să o faci în baza acestui proiect. Aşadar, acest proiect încurajează mult munca în sistemul public, menţinerea în viaţa activă şi respectarea unui principiu firesc, unui principiu moral - să nu poţi să cumulezi două surse publice de venit în acelaşi timp", a explicat Turcan.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. proiectul se refera si la sistemul judiciar, cel al mapn si cel din mai?

  ca daca nu este un mare fas! 

  In mod sigur magistratii nu benficiaza de a ceste prevederi. Doar nu vreti sa-i vedeti la cersit pe la parlament muritori de foame.

  Multe mincinoase Romania are

  Insa dintre toate

  tu esti cea mai mare 

  Sigur va lua in calcul si primari PENELE GEN AMIRALUL PRIMAR DE CONSTANTA SAU ALA NU ESTE LUAT IN CALCUL CUM NU A FOST LUAT IN CALCUL SI LA IZOLETA

  ... adică CONTRIBUTIVITATEA postului ...restul vorbe goale că și cu G.P.S.-ul silviculturii !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

13 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9225
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1367
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4720
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6963
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6754

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro