TURCAN:"La nivelul coaliţiei s-a anunţat un grup de lucru pe pensii speciale"

A.P.
Politică / 27 februarie

"La nivelul coaliţiei s-a anunţat un grup de lucru pe pensii speciale"

Raluca Turcan a declarat, întrebată când vor fi eliminate pensiile speciale pentru alte categorii, că la nivelul coaliţiei este un grup de lucru pe pensiile speciale, iar Ministerul Muncii va pune la dispoziţie câteva variante de abordare, însă acţiunea în acest sens trebuie făcută prin lege, prin dezbatere parlamentare, scrie News.

"Aş vrea să văd rezultatului votului în Parlament pe pensiile speciale. A fost promulgată doar legea privind indemnizaţia parlamentarilor care are o contribuţie în plus la buget destul de mică. Ca un ac în carul cu fân. Nu uitaţi că avem alte şase legi speciale, cu excepţia celor ocupaţionale în sectorul de apărare şi ordine publică, unde există inechităţi destul de mari şi aici mi-aş dori să văd acţiunea politică, parlamentară, a tuturor celor care s-au concentrat pe pensiile parlamentarilor. Avem aproximativ 9.600 de beneficiari de pensii speciale care au o pensie medie de aproximativ 9.500 de lei. În timp ce 4,9 milioane de pensionari din sistemul public de pensie au o pensie medie de 1.500 lei. Dintre acestea, aproximativ 2,5 milioane trăiesc sub pensia medie de 1.500 lei", a afirmat Raluca Turcan sâmbătă la Parlament.

Întrebată când am putea să vedem o altă eliminare de categorie de pensii speciale, cum ar la funcţionarii publici parlamentari, diplomaţi sau Curtea de Conturi, ministrul Muncii a răspuns: "Noi vom pune la dispoziţie câteva variante de abordare a legilor speciale, însă acest lucru ţine de votul Parlamentului, pentru că lucrul acesta se face prin proiect de lege, dezbatere parlamentară, şi mi-aş dori să se întâmple cât mai repede".

"Noi avem deja câteva variante în lucru şi voi discuta cu colegii din Parlament. Vom pune la dispoziţie aceste variante. Din câte am înţeles, chiar la nivelul coaliţiei s-a anunţat un grup de lucru pe pensii speciale şi în acest grup de lucru evident că noi vom trimite variantele elaborate de către minister. Nu mă pot hazarda să dau un termen", a completat Turcan.

Chestionată dacă PNL e de acord cu eliminarea pensiilor speciale pentru aleşii locali, Turcan a replicat: "În momentul de faţă, pensiile aleşilor locali au fost prorogate. Vom vedea decizia politică pe care o vom lua".

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 24 februarie, legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor.

Cu o săptămână înainte, Camera Deputaţilor şi Senatul reunite în plenul comun au votat eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Anterior, Comisia pentru statut a adoptat raport de admitere cu amendamente la proiectul PSD privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Singurii parlamentari care s-au abţinut au fost cei de la UDMR.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. ...

  1. Atat a fost si gata.m;omentul pensiilor speciale a fost marcat.Acum putem defila cu el.Si procentul pensiilor speciale ,ce au ramas,intotalul pensiilor,este mic,foarte mic.Acum se procedeaza ca si in antichitate.Aruncatul vinovatului in arina leilorpentru linistirea cugetelor pioase.Raul a fost alungat,prostime, bucura-te!!!!!!

  Orice pensie care nu este bazata 100% pe contributivitate este pensie speciala si trebuie eliminata.Simplu.

  Turcaneala asta goala despre vom face si drege si mai facem o comisie trebuie sa inceteze.

  La gunoi repede cu pensiile speciale si gata. Asa cum au fost infiintate pot fi desfiintate prin desfiintarea legilor de infiintare !!! 

  Ce naiba nu intelege creierul meu ??? 

  Și au tras pensii de 10-70.000 RON prin tot felul de legi cu dedicație și acum se mira ca trebuie corectate. Normal, ar trebui sa dea înapoi tot ce au furat de la generațiile următoare (legile cu dedicație și abuzurile tot furt din banii publici înseamnă). La privat se dau oameni afara, la stat nu se simt nici ei prea bine, dar în schimb nesimțirea de 10000 o duce bine indiferent de vremuri.

  De mai mult timp îl întreb pe ^Bărbosu^, : cum poți Doamne să-i rabzi pe ticăloșii ăștia... căci Pământul -creația Ta- îi rabdă, că nu are minte (nu i-ai dat-o...Dvs).

  Cum poți fi 'decât' Spectator???!!!  

  Mă gândesc deja să închei un pact cu *Rivalu*, cel 'de etnie' cu codiță și cornițe, să îi ia Drăcia Sa (pardon ,Luminația Sa).... și să înceapă cu ăi *CeCeR* , și ei, și au ridicat baricada pentru apărarea ,,pensioarelor gonflate,, (și ale LOR ! )... nemeritate, nesimțite, speciale. Disperați strigă în cor (unanimitate, deeh! ), strigă : " 

  Anularea sau abrogarea furtisagului "legal" e....ne-con-sti-tu-ți-o-na-l? ? !!!

  "Un drept caștigat tâlhărește, nu mai poate fi" răpit"...așa vrea Sf.Constituția".  

  1. corecție la penultima frază... lipsește un/o " a ". De la neconstituțional.

   _Anularea sau abrogarea e neconstituționalĂ_ 

   Iar când s-a votat Constituția ( 

   1991 ) a LIPSIT un votant, eu. (19 ani întregi făcuți în februarie).  

   La recomandarea Seniorului Corneliu Coposu, care a spus să o boicotăm.  

   În 31.12.1947 au exilat Regatul România și au pus-o cu RPR. Constituția postdecembristă a păstrat RSR-ul jumulind-ul de R și S.

   Tu, românașule "cap limpede" proprietar de "drept de vot".... Păi și fără referendum trebuia pus Regatul și Mihai Regele la loc. Întreabă-te, gândește și meditează :Oare cum ar fi arătat Regatul România azi în Europa și în lume... dar clasa politică Dâmbovițeană?!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9245
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1111
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4560
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6701
Gram de aur (XAU)Gram de aur231.0234

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro