Gala BURSA 2019Gala BURSA 2019
Revista BURSA Construcţiilor

TURCAN (PNL):"Viorica Dăncilă trebuie să-şi dea demisia imediat"

I.M.
Politică /

Raluca Turcan

Raluca Turcan

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat, astăzi, că anularea vizitei regelui Iordaniei în România, după anunţul premierului Viorica Dăncilă cu privire la mutarea ambasadei Israelului, este "de o gravitate maximă". Turcan afirmă că Dăncilă nu trebuie lăsată să vorbească despre relaţiile internaţionale ale României şi trebuie să demisioneze. "Nu ştie, nu înţelege, nu are atribuţii", a spus Turcan, conform News.ro.

"Viorica Dăncilă, demisia! Viorica Dăncilă nu trebuie lăsată să vorbească despre relaţiile internaţionale ale României! Nu ştie, nu înţelege, nu are atribuţii! Regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, şi-a anulat vizita oficială în România din cauza declaraţiilor iresponsabile şi revoltătoare cu privire la mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. În limbaj diplomatic, anularea unei astfel de vizite, în momentul în care Regele era deja pe scara avionului, este un semnal de o gravitate maximă!", a scris, luni, pe Facebook, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, din cauza Vioricăi Dăncilă nu vor mai fi semnate trei acorduri între România şi Iordania pe justiţie, sănătate şi educaţie, mai scrie News.ro.

"România a ajuns o RUŞINE pe plan internaţional din cauza gafelor unui premier diletant. Aceeaşi vină o are şi ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, care a tolerat şi tolerează în continuare greşelile de politică externă ale premierului. Viorica Dăncilă trebuie să-şi de demisia imediat", a mai scris Turcan.

Regele Abdullah II al Iordaniei şi-a anulat vizita în România după ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ambasada României în Israel se va muta de la Tel Aviv la Ierusalim, conform arabnews.com.

Invitaţia de a vizita România i-a fost adresată anul trecut suveranului iordanian de către preşedintele Klaus Iohannis, la o întâlnire avută cu ocazia participării la Adunarea Generală ONU. Atunci, cei doi oficiali au discutat despre oportunităţile pe care le prezintă exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, preşedintele Klaus Iohannis subliniind disponibilitatea ţării noastre de a acţiona în această calitate pentru consolidarea relaţiei dintre UE şi Iordania.

Viorica Dăncilă a anunţat duminică la Washington mutarea ambasadei României la Ierusalim.

"De aceea, sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României şi Guvernul pe care îl conduc, vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului", a declarat Viorica Dăncilă în aplauzele sălii.

Dăncilă a precizat că susţinerea faţă de Israel şi de comunitatea evreiască constituie preocuparea constantă a Guvernului, conform News.ro.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Iertati-o; istoria nu o va ierta pentru ca doamna Dancila, nu ştie ca nu stie, nu înţelege pentru ca nu poate, nu are atribuţii dar nu stie nici asta. Basescu a citit-o si i-a dat calificativul.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Băsescu a citit-o, Turcan i-a zis-o, iar pupinbăsiștii sunt de acord.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Pe hartiuta (ca sa nu spuna prostii) era scris: "De aceea, sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că daca după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea va fi pozitiva/favorabila şi în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României şi Guvernul pe care îl conduc, vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului", dar in exces de zel, a vrut sa impresioneze/ca nu citeste ci se exprima, gandeste liber si a sarit exact cuvantu "daca" si "va fi pozitiva/favorabila "; situatie in care doamna "inca o gafa" a starnit ropotul de aplauze in sala.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS