TURCAN:"Vom acorda sprijin ţintit, prin proiecte finanţate din fonduri europene"

J.P.
Politică / 11 februarie

"Vom acorda sprijin ţintit, prin proiecte finanţate din fonduri europene"

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a prezentat joi, la dezbaterea organizată de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, câteva dintre proiectele sociale prioritare pe care doreşte să le finanţeze cu fonduri europene, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi prin Programele Operaţionale, relatează Agerpres.

"Am prezentat astăzi, la dezbaterea 'Cum generăm schimbări reale pentru cei mai vulnerabili', organizată de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, câteva dintre proiectele sociale prioritare pe care vrem să le finanţăm cu fonduri europene, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi prin Programele Operaţionale. Campania naţională de evaluare a beneficiilor sociale aflată în derulare ne va oferi o imagine clară asupra grupurilor de persoane vulnerabile din România şi a nevoilor lor reale. Pe baza acestor informaţii, vom eficientiza modul de intervenţie a statului şi vom veni cu răspunsuri ţintite", a transmis, joi, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale pe Facebook.

Aceasta a menţionat că, din cei 413.000 de beneficiari reali de venit minim garantat, peste 155.000 sunt copii care trăiesc în sărăcie şi care au risc de abandon şcolar.

"Din datele pe care le avem în momentul de faţă, din cei 413.000 de beneficiari reali de venit minim garantat, peste 155.000 sunt copii care trăiesc în sărăcie şi care au risc de abandon şcolar. Programul de sprijin pentru copii, pe care îl avem în lucru, se adresează atât copiilor din familiile beneficiare de venit minim garantat, cât şi celor cu părinţii încadraţi în muncă, dar ale căror venituri îi plasează la limita sărăciei. Pachetul de sprijin va include atât ajutor material care să le asigure condiţii decente de viaţă şi acces la educaţie, cât şi servicii medicale, consiliere şi mediere", a precizat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a mai spus că un alt proiect pe care doreşte să îl finanţeze din bani europeni este venitul minim de incluziune.

"Un alt proiect pe care vrem să îl finanţăm din bani europeni este venitul minim de incluziune, formă de sprijin care va corela cele trei tipuri de beneficii sociale aplicabile acum: venitul minim garantat, alocaţia pentru susţinerea familiei şi ajutorul pentru încălzire. De această formă de sprijin ar urma să beneficieze şi persoanele care au o încadrare pe piaţa muncii, dar ale căror venituri în familie rămân la un nivel foarte scăzut. Având în vedere impactul bugetar pe care îl presupune, ne-am propus să identificăm şi să folosim oportunitatea finanţării europene", a adăugat Turcan.

Totodată, ministrul Muncii a subliniat că va fi acordat sprijin ţintit, prin proiecte finanţate din fonduri europene, şi altor grupuri vulnerabile, precum vârstnicii sau persoanele cu dizabilităţi

"Vom acorda sprijin ţintit, prin proiecte finanţate din fonduri europene, şi altor grupuri vulnerabile, precum vârstnicii sau persoanele cu dizabilităţi. De asemenea, digitalizarea instituţiilor din subordinea Ministerului Muncii presupune o investiţie care poate fi susţinută prin PNRR. Am convingerea că parteneriatul cu ONG-urile este esenţial în implementarea programelor sociale. Am adresat aşadar reprezentanţilor societăţii civile prezenţi la dezbaterea de astăzi invitaţia de a dialoga permanent pentru a găsi împreună cele mai bune soluţii de eficientizare a serviciilor sociale din România", a notat Raluca Turcan.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. La fel de tintit ca in cazul finantarii capitalului de lucru pentru IMM-uri prin care (oare cine???) firme private au cumparat apartamente oricum oriunde, in special in Bucuresti distorsionand piata imobiliara pentru persoanele fizice.

    Va amintiti celebra replica a agentului 007? "My name is Bond, James Bond"! La fantastica Tuta a PNL-ului, replica este urmatoarea: " Ma numesc Turcan, Raluca Turcan si habar de nimic nu am"!

    Banii vin de la UE : Țurcan să facă cel puțin un proiect pt. un WC public pe bani UE.

    Are perfecte dreptate. Bani tintiti catre camarila lor. Ca la Microsoft.

    1. O au acolo pe D-na Kovesi, sa le tina spatele( sa tina de 6)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

24 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1233
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7569
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.1626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro