Turcia este pregătită pentru un nou sezon în care să-şi transporte turiştii cu "Expresul de Est"

F.D.
Internaţional / 12 ianuarie

Turcia este pregătită pentru un nou sezon în care să-şi transporte turiştii cu "Expresul de Est"

Expresul de Est din Turcia, considerată drept una dintre cele mai cunoscute rute feroviare din lume şi care oferă o călătorie din centrul spre estul Turciei, a început deja să-i transporte pe călători. Expresul de Est şi-a finalizat recent primul serviciu pentru sezonul 2023-2024. Cu o lungime de aproximativ 1.310 kilometri, călătoria cu trenul începe din capitala Turciei, Ankara, continuă spre Kirikkale, Kayseri, Sivas, Erzincan şi Erzurum iar apoi se încheie la Kars. Durata este de aproximativ 26 de ore, călătoria le permite pasagerilor să observe peisajele vaste ale Turciei şi să vadă totodată cum provinciile estice se transformă în destinaţii extraordinare pentru sezonul de iarnă, conform unui comunicat de presă al Autorităţii pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA).

Pe ruta Ankara-Kars operează două trenuri separate, Expresul de Est şi Expresul de Est Turistic. Recent trenul respectiv a devenit atât de popular încât o versiune turistică a fost adăugată pe traseu încă din 2019 pentru a satisface cererea călătorilor. Expresul de Este este format din vagoane Pullman, cupetă şi are aproximativ 50 de opriri de-a lungul traseului, în timp ce Expresul de Est Turistic include vagoane de dormit şi de luat masa şi are doar 29 de opriri. Expresul de Est are pauze limitate, Expresul de Est Turistic are pauze de două până la trei ore, astfel încât pasagerii să poată vedea mai multe obiective turistice de-a lungul rutei.

Noul serviciu de sezon al Touristic Eastern Express face opriri de vizitare a obiectivelor turistice la staţiile Erzincan şi Erzurum în direcţia Ankara-Kars şi la staţiile İliç, Divriği şi Sivas în direcţia Kars-Ankara, care este ruta de întoarcere. Touristic Eastern Express are opt paturi de dormit şi o maşină de mese, care sunt destul de confortabile. Fiecare vagon de dormit are zece compartimente (camere) cu doua paturi. Deşi pasagerii pot savura micul dejun şi cina în vagonul restaurant, o tendinţă în creştere - influenţată de reţelele de socializare - este aceea de a lua masa în confortul propriului compartiment, unde pasagerii pot pregăti şi decora o masă după gustul lor cu delicatese pe care le aduc sau le comandă. opriri de drum.

Ultima oprire este Kars, oraşul magic de iarnă al Turciei.

Popularitatea tot mai mare pe care a înregistrat-o Expresul de Est Turistic i-a determinat pe mulţi călători să considere această rută drept unică pentru sezonul de iarnă. Frumuseţea oraşului Kars, ultima oprire a călătoriei şi celelalte oraşe pitoreşti din Anatolia de-a lungul traseului sunt factori care au contribuit la formarea acestei imagini. În nord-estul Turciei, Kars este una dintre cele mai vechi aşezări ale Anatoliei, care a găzduit urartienii, perşii, romanii de Est, selgiucizii, otomanii şi ruşii. Kars este situat la intersecţia numeroaselor rute comerciale esenţiale, inclusiv Drumul Mătăsii, iar acest factor a dus la dezvoltarea unei destinaţii bogate din punct de vedere arhitectural şi cultural.

Hotelurile din centrul oraşului Kars găzduiesc oaspeţii în clădiri construite în stil baltic, iar restaurantele oraşului, renumite pentru spectacolele lor caucaziene şi atmosfera confortabilă în serile reci de iarnă, fac oraşul unic. Bucătăria bogată de la Kars, este renumită pentru aromele sale distinctive - în special pentru brânzeturile regionale şi preparatele gătite din carne de gâscă.

O plimbare prin centrul oraşului dezvăluie câteva clădiri din piatră de bazalt. Aceste atracţii includ Moscheea Fethiye, Moscheea Kumbet, Castelul Kars şi structurile din jurul pârâului Kars. Situl arheologic Ani, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, este, una dintre cele mai extraordinare atracţii ale zonei. De la zidurile care înconjoară oraşul antic până la colecţia diversă de catedrale, moschei şi poduri care au supravieţuit intacte până în zilele noastre, Ani oferă un tablou izbitor, cu structuri care aduc exemplele arhitecturale religioase, administrative, militare şi civile ale oraşului. Cunoscută şi ca o destinaţie faimoasă de schi, Kars găzduieşte Centrul de schi Sarikamiş, cu cea de-a treia pistă de schi la cea mai înaltă altitudine din lume. O altă experienţă încântătoare este să sărbătoriţi la Kars o tradiţie veche de secole în care să vă plimbaţi la sfârşistul lunii noiembrie cu săniile trase de cai pe lacul îngheţat Çildir.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6028
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0722
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8507
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.1286

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb