Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Turcia mizează în 2020 pe venituri de peste 40 de miliarde dolari

A.I.G.
Internaţional /

Turcia mizează în 2020 pe venituri de peste 40 de miliarde dolari

Turcia speră să atragă în acest an un număr de aproximativ 58 de milioane de turişti străini şi totodată mizează pe venituri din turism de peste 40 de miliarde dolari, a declarat luni ministrul turc al Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, transmite Reuters.

Oficialul menţionat a precizat că abia la finele acestei luni vor fi date publicităţii cifrele definitive cu privire la numărul turiştilor care au vizitat Turcia în 2019, dar a adăugat că anul trecut Turcia a fost vizitată, cel mai probabil, de 51 milioane turişti, iar veniturile din turism au fost de aproximativ 34 de miliarde de dolari.

Mehmet Nuri Ersoy a reiterat că obiectivul Turciei pentru anul 2023 este atragerea a 75 de milioane de turişti străini şi venituri de 65 de miliarde dolari din turism. De asemenea, cheltuielile turiştilor peste noapte sunt estimate la 71 de dolari în 2019, obiectivul autorităţilor fiind creşterea la 78 de dolari în acest an şi la 91 de dolari în 2023, potrivit sursei citate.

"Trebuie să extindem activităţile turistice în toate cele 81 de provincii ale Turciei", a spus Mehmet Nuri Ersoy, vorbind despre problema turiştilor care vizitează în mod repetat aceeaşi destinaţie. "Sunt turişti ruşi care au vizitat Antalya de 40 de ori şi încep să se plictisească de Antalya. Acestora trebuie să le promovăm regiunea Egeea", a spus ministrul turc al Turismului.

Potrivit celor mai recente date publicate de autorităţile turce, în perioada ianuarie-noiembrie 2019, numărul străinilor care au vizitat Turcia a crescut cu 14,3% în ritm anual până la 42,9 milioane. În frunte sunt turiştii din Rusia cu 6,9 milioane vizitatori, urmaţi de germani (4,8 milioane vizitatori) şi britanici (2,5 milioane vizitatori). Datele oficiale mai arată că staţiunea Antalya a fost principala atracţie turistică din Turcia cu 14,4 milioane vizitatori sau 33,7% din numărul total al turiştilor străini în Turcia. Pe locul al doilea se situează oraşul Istanbul cu 13,8 milioane turişti străini în primele 11 luni. )

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS