Turismul din Delta Dunării, neafectat de conflictul din Ucraina

G.D.
Miscellanea / 21 aprilie

Turismul din Delta Dunării, neafectat de conflictul din Ucraina

Proximitatea războiului din Ucraina faţă de Delta Dunării a stârnit o oarecare teamă pentru turiştii care vor să viziteze acest obiectiv din estul ţării. Cătălin Ţibuleac, preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD) a vorbit despre riscurile care există în Delta Dunării ca urmare a conflictului din Ucraina, relatează DC News.

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, Cătălin Ţibuleac, preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), a explicat de ce turiştii care intenţionează să viziteze Delta Dunării în acest an nu trebuie să aibă nicio teamă din cauza conflictului din Ucraina:

"Delta, cu toată povestea urâtă de la frontiere, este o destinaţie sigură, o destinaţie care este pregătită să primească turişti şi este un loc la fel de frumos indiferent de situaţie. De acasă, războiul pare aproape, însă îi asigur pe cei care vin în Deltă că războiul e tare departe. Aş asigura turiştii că vor regăsi şi vor găsi în Delta Dunării o destinaţie sigură, o destinaţie apărat, neafectată de conflictul din apropiere (..).

Presa are datoria să informeze. Că informează despre un conflict din apropiere, că informează despre o altă poveste din Orientul Mijlociu, are datoria să informeze. Evident că industria turismului a fost prima afectată şi în pandemie şi este prima afectată şi în actualele condiţii. Or, dacă în pandemie aveam anumite măsuri impuse, de data aceasta sunt temeri auto-impuse şi turiştii le au prin lipsa de informare. Poate presa, alături de ceea ce înseamnă o informare corectă faţă de ceea ce se întâmplă, ar trebui să fie un pic mai atentă şi la această parte. Oamenii au nevoie de vacanţe, simt nevoia de a ieşi din casă, de a petrece timpul liber în natură, iar Delta oferă acest lucru fiind un loc sigur", a spus Cătălin Ţibuleac.

Ivan Patzaichin s-a născut în satul Mila 23, comuna Crişan, judeţul Tulcea, ca fiu al lui Vicol şi Alexandra. S-a născut în ziua în care în satul său se sărbătorea Hramul Bisericii din Mila 23, iar părinţii săi au decis să-i dea numele de Ivan, sfântul zilei respective. Până la plecarea sa la Bucureşti, viaţa lui s-a petrecut între Mila 23 şi Sulina (unde îşi petrecea vacanţele la bunici) şi, uneori, Tulcea. Începând de la vârsta de 16 ani a fost încadrat ca ajutor de pescar, ajutându-l pe tatăl său.

Ivan Patzaichin a cucerit patru medalii de aur la Jocurile Olimpice, la Canoe-1 pe 1.000 m în 1972 (Munchen) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1968 (Ciudad de Mexico), 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles), precum şi trei de argint, la Canoe-2 pe 500 m în 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1972 (Munchen).

De asemenea, are în palmares 22 de medalii la Campionatele Mondiale (9 de aur).

În septembrie 2009, Ivan Patzaichin a anunţat că a renunţat la funcţia de la lotul naţional de kaiac-canoe.

Juan Antonio Samaranch, preşedintele CIO, i-a conferit Ordinul Olimpic Colanul de Platină, fiind singurul sportiv român deţinător al acestuia, iar în anul 2000 a fost distins cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de ofiţer.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9430
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7005
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9319
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7237
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.3717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro